'İnsanlar neden hayalet görür'? sorusu cevaplandı

'İnsanlar neden hayalet görür'?
'İnsanlar neden hayalet görür'?

Bilimin, insanların neden gaipten sesler duyduklarına ve hayalet gördüklerine dair bir cevabı var.

Birçok insan, evlerinde ya da başka yerlerde tıkırtı, gizemli kişiler, kayıp ruhlar ve gaipten gelen sesler duyduklarını veya hayalet gördüklerini iddia ediyorlar. Peki insanlar neden böyle sesler duyarlar ve hayalet görürler?
Dünyada milyonlarca insan hayalet gördüğünü ya da hayaletin sesini duyduğunu iddia ediyor. Belki siz de onlardan biri olabilirsiniz. Ancak şimdiye kadar böyle iddialarla ilgili hiçbir kanıt gün yüzüne çıkmadı. Hayalet görenler genelde, kayıp veya acı çeken ruhlarla ilgili olduğunu anlatır. Seslerini duyamadıklarını, ancak yine de hissettiklerini iddia ederler. Ancak bu sesler insan duyum eşiğinin altında olan ses dalgalarından oluşur. Duyum eşiği altında olan birçok ses var. Bunlar 20Hz'den küçük sesler. Eğer evimize yakın bir yerden geliyorlarsa, muhtemelen boru tesisatından kaynaklıdır. Ancak deprem veya nükleer bombanın sesi de dahil olmak üzere yeryüzünde belli bir zamanda oluşmuş sesler, ortamda mesafe kat ederler.
İşte insanlar bu ses dalgalarıyla temas ettiği zaman, gözleri titreyebilir veya gizemli şekiller görebilir. Gizem biraz bozuldu ama durum böyle...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >