İnsanların hayatlarını yaşanmaz hale getiren “Fil Hastalığı” nedir?

Bu fotoğrafları gördükten sonra halinize şükredeceksiniz.

Fil hastalığı nedir?

                                    Halk arasında fil hastalığı olarak bilinen Lenfödem: insanda altderiye yerleşen türlü asalak kurtların yol açtığı ve kol, bacak gibi organlarda şişmeye, büyümeye yol açan bir hastalık.
Fil hastalığı nedir? Halk arasında fil hastalığı olarak bilinen Lenfödem: insanda altderiye yerleşen türlü asalak kurtların yol açtığı ve kol, bacak gibi organlarda şişmeye, büyümeye yol açan bir hastalık.
Nerelerde görülür?

                                    Hastalık daha çok sıcak ülkelerde görülür.
Nerelerde görülür? Hastalık daha çok sıcak ülkelerde görülür.
Nasıl ortaya çıkar?

                                    Işın tedavisi, bazı ameliyatlar, travmalar bu hastalığın ortaya çıkmasına yol aşar. Tropik iklim bölgelerinde ise fil hastalığı çoğunlukla sivrisineklerden kapılan mikrop nedeniyle oluşur.
Nasıl ortaya çıkar? Işın tedavisi, bazı ameliyatlar, travmalar bu hastalığın ortaya çıkmasına yol aşar. Tropik iklim bölgelerinde ise fil hastalığı çoğunlukla sivrisineklerden kapılan mikrop nedeniyle oluşur.
Tedavisi var mı?

                                    Uzmanlar, bu hastalığın tedavisinin çok uzun sürebileceğini vurguluyor.
Tedavisi var mı? Uzmanlar, bu hastalığın tedavisinin çok uzun sürebileceğini vurguluyor.
Süreç nasıl işliyor?

                                    Doktorlar fil hastalarına öncelikle spor ve egzersiz yapmalarını tavsiye ediyor. Sporun fayda sağlamadığı durumda ise cerrahi müdahale gerçekleştiriliyor.
Süreç nasıl işliyor? Doktorlar fil hastalarına öncelikle spor ve egzersiz yapmalarını tavsiye ediyor. Sporun fayda sağlamadığı durumda ise cerrahi müdahale gerçekleştiriliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >