İnsanların sizden uzaklaşmasını istemiyorsanız; ağız bakımına özen gösterin

Etrafınızdaki insanlar sürekli olarak ağzınızın koktuğundan yakınıyorsa mutlaka bir önlem almanız gerekiyor.

Ağız kokusu hayatı çekilmez hale getiren önemli bir sorundur. Ağız kokusu çeşitli hastalıkların belirtisi olabilir. Bunun için öncelikle ağız kokusu probleminiz varsa, gerekli kontrolleri olup doktorunuzdan bilgi almanız gerekiyor. Ağız kokunuz şayet bir hastalıkla ilgili değilse, alacağınız basit önlemlerle kötü kokunun önüne geçebilirsiniz.
Birinci şart temizlik
Her şeyden önce ağız temizliğine önem verin. Günde en az iki kez dişlerinizi fırçalayın. Ayrıca gargara kullanmayı da ihmal etmeyin.
Birinci şart temizlik Her şeyden önce ağız temizliğine önem verin. Günde en az iki kez dişlerinizi fırçalayın. Ayrıca gargara kullanmayı da ihmal etmeyin.
Diş ipi kullanın
Diş ipi kullanımını alışkanlık haline getirin.
Diş ipi kullanın Diş ipi kullanımını alışkanlık haline getirin.
Nane olmadan asla!
Ağız hijyeni için nane çok önemlidir. Güçlü bir antiseptik olan nane bakterileri temizler. Naneyi çay olarak da tüketebilirsiniz.
Nane olmadan asla! Ağız hijyeni için nane çok önemlidir. Güçlü bir antiseptik olan nane bakterileri temizler. Naneyi çay olarak da tüketebilirsiniz.
Lifli gıdalar tüketin
Ağız kokusundan kurtulmak için lifli meyve ve sebze tüketebilirsiniz. Gün içinde yiyeceğiniz bir elma ağız kokusunun önüne geçebilir.
Lifli gıdalar tüketin Ağız kokusundan kurtulmak için lifli meyve ve sebze tüketebilirsiniz. Gün içinde yiyeceğiniz bir elma ağız kokusunun önüne geçebilir.
Karbonatı ihmal etmeyin
Haftada bir kez dişlerinizi karbonatla fırçalayın.
Karbonatı ihmal etmeyin Haftada bir kez dişlerinizi karbonatla fırçalayın.
Bol bol sıvı tüketin 
Ağzınızın kurumasına izin vermeyin. Ağzınız kuruduğunda, koku oluşmasına neden olur. Suyun yanı sıra fazla abartmamak koşuluyla gün içinde çay ve kahve de tüketebilirsiniz.
Bol bol sıvı tüketin Ağzınızın kurumasına izin vermeyin. Ağzınız kuruduğunda, koku oluşmasına neden olur. Suyun yanı sıra fazla abartmamak koşuluyla gün içinde çay ve kahve de tüketebilirsiniz.
Fırçanızı yanınızda taşıyın
Et, balık ve süt ürünleri tüketildikten sonra dişler mutlaka fırçalanmalıdır.
Fırçanızı yanınızda taşıyın Et, balık ve süt ürünleri tüketildikten sonra dişler mutlaka fırçalanmalıdır.
Sigarayı bırakın
Ağız kokusundan şikayet ettiğiniz halde sigara içmeye devam ediyorsanız büyük bir hata yapıyorsunuz demektir. Sağlık için son derece zararlı olan bu tütün ürününü, ister ağzınız koksun isterse kokmasın mutlaka bırakmanız gerekiyor.
Sigarayı bırakın Ağız kokusundan şikayet ettiğiniz halde sigara içmeye devam ediyorsanız büyük bir hata yapıyorsunuz demektir. Sağlık için son derece zararlı olan bu tütün ürününü, ister ağzınız koksun isterse kokmasın mutlaka bırakmanız gerekiyor.
Dikkatli olun
Burunları yerine sık sık ağızlarından nefes alanlar genellikle ağız kokusu şikayetinde bulunur.
Dikkatli olun Burunları yerine sık sık ağızlarından nefes alanlar genellikle ağız kokusu şikayetinde bulunur.
Protezleri ihmal etmeyin
Protez diş kullananlar günde en az bir kez dişlerini temizlemeli.
Protezleri ihmal etmeyin Protez diş kullananlar günde en az bir kez dişlerini temizlemeli.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >