İnsanoğlu 1000 yıl sonra nasıl görünecek?

İnsanoğlu 1000 yıl sonra nasıl görünecek?
İnsanoğlu 1000 yıl sonra nasıl görünecek?

Kanada merkezli AsapScience'ın kuramsal araştırmaları insan vücudunun 1000 yıl içinde nasıl bir değişime uğrayacağını gözler önüne seriyor.

Son yaşanan teknolojik gelişmelerle ortaya çıkan genetik modifikasyon sayesinde insanoğlu daha hızlı, daha güçlü ve hastalıklara karşı daha dirençli olacak. Harvard araştırmacısı Juan Enrique; dünya tarihinde 5 büyük kitlesel yok oluş yer aldığını ve bir sonraki kitlesel yok oluşta insanlığın da yok olabileceğini belirtiyor. Bir sonraki kitlesel yok oluştan kurtulmak için insanların dünyayı terk etmesini ve başka bir gezegene göç etmesini savunan Enrique, bu nedenle de yapay olarak geliştirilmiş genlerin, hücrelerin ve organların başka bir gezegende yaşamak için gerekli olduğunun altını çiziyor.



Yarı insan - yarı robot
AsapScience tarafından hazırlanan bir videoda insanların nasıl yarı insan - yarı robota dönüşeceği ele alınıyor. İklim değişikliği, yapay zeka ve genetik mutasyonların insan vücudu üzerinde yapacağı değişiklikler ayrıntılı olarak ele alınıyor.
İnsanların daha iyi görmesi için DNA'nın mutasyona uğrayacak ve insanlar kırmızı gözlere sahip olacağı belirtilirken, gelecekte insan yeteneklerini geliştirmek için nanobotların insan vücuduna rahatlıkla entegre edilebileceği ifade ediliyor. Ayrıca küresel ısınmadan dolayı, insanların boylarının uzayacağı, ten renklerinin koyulaşacağı ve bu sayede insan vücudunun ısıyı daha iyi dağıtabileceği iddia ediliyor. AsapSCIENCE tarafından ele alınan bu kuramsal senaryoda genel olarak insanların daha zeki, güçlü ve daha iyi bir görme yeteneğine sahip olacağı belirtiliyor. İşte o video;

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >