Instagram beğeni sayılarını tüm kullanıcılar için gizledi

Instagram
Instagram

Instagram, yıl başından bu yana farklı ülkelerde test ettiği 'beğeni sayılarını gizleme' sistemini tüm kullanıcılar için aktif etti.
Kademeli olarak sunulan güncelleme, yakında herkes için geçerli oluyor. Asıl amaç, insanlar üzerinde beğeni sayısının oluşturduğu baskıyı azaltmak.
Birçok ünlü isim ve 'Instagram fenomeni' bu sistemin başarılı olabileceğini savunuyor. Ayrıntılar haberimizde:

Instagram, uzun süredir devam eden söylentilerin ardından beğeni sayılarını gizledi. ABD'de yapılan testlerden sonra dünya geneli için aktif edilen özelliğin amacı kullanıcıları beğeni sayısı kaygısından arındırmak. Güncelleme kademeli olarak geliyor. Yani henüz beğeni sayılarını tam olarak görüyorsanız bir süre daha beklemeniz gerekiyor.

Burada fikir Instagram'daki baskıyı azaltmak. Daha az rekabet, insanlara değer vermektir. Sevdiğiniz insanlarla, onlara ilham veren şeylerle bağlantı kurmaya odaklanın.

Instagram Başkanı Adam Mosseri, Wired25'teki bir röportajda, tam az önce bahsettiğimiz baskıyı azaltmak için bu tür bir adım atıldığını söylüyor.

Yine de bu hamle, kendi paylaşımlarınıza gelen beğenileri takip etmeyeceğiniz anlamına gelmez. İstisnasız tüm kullanıcılar fotoğraf ya da video paylaştıktan sonra Instagram'a girip belirli periyotlarla beğeni sayısını kontrol ediyor. Aslında şirket kişilere arasındaki beğeni sayısı rekabetine değil, içeriğe odaklanarak keyfini çıkarılması gerektiğine inanıyor. Ya da böyle söylüyor.

Instagram, yeni iş modelleri geliştiriyor

Instagram, beğeni sayılarınıgizleyen düzenlemenin ardından içerik oluşturucuların beğeni sayılarıyla ilişkili sponsorluklarını farklı şekilde devam ettirmelerini sağlayacak alternatif yollar için çalıştığını da belirtiyor.

Bazı kullanıcılar bu fikri tam olarak benimsemiyor. Yani beğeni sayılarının gizlenmesi absürt geliyor. Ancak rakamların arka planda kalmasının psikolojik açıdan potansiyel iyileşme sağlayacağını savunanların sayısı da çöok fazla. Instagram'ın en çok takip edilen kullanıcılarından biri olan Kim Kardashian West, bu değişimin faydalı olacağını söylüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >