Instagram canlı yayınları artık masaüstü web sitesinden izlenebiliyor

Instagram
Instagram

Instagram artık masaüstü web sitesi üzerinden canlı yayınları izlemeyi sağlıyor.

Şimdilik canlı yayınlar doğrudan masaüstünde başlatılamıyor olsa da o sistemin de ilerleyen dönemlerde gelmesi bekleniyor.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi, tecriti zorunlu hale getiriyor. Bu da beraberinde hem teknoloji hem de internetaltyapısının kullanımını artırıyor. İnsanlar artık sosyal ağlarda, YouTube ve Netflix benzeri videoakışhizmetlerinde çok daha fazla zaman geçiriyor.

Hatta bu yüzden internet trafiğinin büyük bir kısmını sömüren Facebook, Instagram, YouTube ve Netflix gibi servislerde videoçözünürlüğüdüşürüldü.

Böylece Instagram'ın masaüstü web sitesi üzerinden canlı yayınlar büyük ekrandan izlenebiliyor.
Böylece Instagram'ın masaüstü web sitesi üzerinden canlı yayınlar büyük ekrandan izlenebiliyor.
Canlı yayınlar masaüstü için de aktif edildi.

Bu süreçte özellikle çok fazla kişinin Instagram üzerinden canlıyayınyaptığına şahit oluyoruz. Markalar, sanatçılar, oyuncular ve diğer kullanıcılar gün içinde ve özellikle de akşam saatlerinde canlı yayınlarla sosyalizolasyonsürecini verimli geçirmeye odaklanıyor.

    DİPNOT: İnternet trafiğinin büyük bir kısmını Netflix ve YouTube tüketiyor. Netflix'in payı %31.6 seviyesindeyken YouTube ise pastadan %18.7'lik pay alıyor.

Instagram canlı yayınları Android ve iOS platformlarında uygulama üzerinden takip ediliyor. Ancak son olarak bu özellik masaüstü için de aktif edildi. Yani böylece kullanıcılar doğrudan bilgisayarda web tarayıcı üzerinden Instagram'a giriş yaptıktan sonra canlı yayınları izleyebiliyor.

Masaüstü web sitesinde güncellemeler artıyor

Instagram web sitesine eklenen mesajlaşma özelliği de kullanıcılar için ek bir çözüm oluyor.
Instagram web sitesine eklenen mesajlaşma özelliği de kullanıcılar için ek bir çözüm oluyor.

Aslına bakılırsa Instagram bir süredir masaüstü tarafında önemli adımlar atıyor. Özellikle masaüstü internetsitesine eklenen mesaj sistemi kullanıcıları epey sevindirmişti. Böylece Instagram uygulamasına giriş yapmadan doğrudan bilgisayar üzerinden kullanıcılara mesaj göndermek mümkün oluyor. Instagram'da canlı yayınları başlatmak için şu anda tek yol mobil uygulamalar. Yani canlıyayınlar her ne kadar masaüstüweb tarayıcıdan izlenebiliyor olsa da ne yazık ki canlı yayınları bilgisayardan özelliği şimdilik yok.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >