Instagram gönderileri hikâye olarak nasıl paylaşılır?

Instagram Story
Instagram Story

Son güncellemeyle Instagram'a gelen özellik, tek tuş yardımıyla herkese açık profillerdeki fotoğrafların hikâye olarak paylaşılmasını sağlıyor. İşte Instagram gönderilerini hikâye olarak paylaşma yöntemi.

Instagram, uzunca bir süredir 'herkese açık gönderileri hikâye olarak paylaşma' özelliğini test ediyor. Son güncellemeyle aktif edilen bu sistem, arkadaşlarınızın paylaştığı gönderileri (hesabı gizli değilse) sizin de hikâye şeklinde paylaşmanızı sağlıyor. Üstelik bu hikâyelerde paylaşılan hesaplar da referans olarak gösterilebiliyor. Basit bir yöntem sayesinde bu işlemi gerçekleştirmek mümkün.

Instagram gönderilerini hikâye olarak paylaşmak için öncelikle gönderiler altındaki ok işaretine tıklamak gerekiyor.
Instagram gönderilerini hikâye olarak paylaşmak için öncelikle gönderiler altındaki ok işaretine tıklamak gerekiyor.

Herkese açık profillerin hemen altında yer alan "Gönder" düğmesine tıkladığınızda "Hikâyene Gönderi Ekle" seçeneği çıkıyor. Buna tıkladıktan sonra her şey hazır hale geliyor. Üstelik bu esnada az önce de bahsettiğimiz gibi referans profil de sol alt kısımda görüntülenebiliyor. Böylece paylaşımın orijinal halini, orijinal profilde görüntülemek isteyenler ilgili kişinin profilini ziyaret edebiliyor.

Şu anda yalnızca Android için aktif edilen bu özelliğin, yakın zamanda iOS için de kullanıma açılacağı tahmin ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >