Instagram hikâyeleri doğrudan Facebook'tan da izlenebilecek

Instagram
Instagram

Instagram, hikâyeleri doğrudan Facebook üzerinden görmeyi sağlayan bir özelliği test ediyor.

Yakında herkese açılması beklenen sistem, herhangi bir ek işlem yapmadan Instagram hikâyelerinin Facebook'tan da izlenmesini sağlıyor.

Instagram kullanıcıları uzunca bir süredir hikâyelerini doğrudan Facebook hesaplarında da paylaşabiliyor. Yani aslında Instagram'da hazırlanan hikâye tek tuşla Facebook'a da gönderilebiliyor. Bu sistem artık otomatik hale geliyor. Yani aslında Instagram'da hikâye paylaşıldığında Facebook'ta da paylaşılmış oluyor.

Böylece sizi Instagram'dan takip eden kişiler Facebook'tan da hikâyelerinizi izleyebiliyor.
Böylece sizi Instagram'dan takip eden kişiler Facebook'tan da hikâyelerinizi izleyebiliyor.

Şu anda test aşamasındaki bu sistem, Facebook hikâyeleri canlandırmaya yönelik ek adımlar olarak görülüyor. Aynı içeriğin olması ise pek dert edilmiyor.

İlginç kısımlardan biri ise Facebook'un otomatik hale getirdiği bu hikâye sistemi, halka renkleriyle birbirlerinden ayrılıyor.

Yani eğer hikâye doğrudan Facebook'ta hazırlanıp paylaşıldıysa mavi halkada, Instagram üzerinden hazırlayıp paylaşıldıysa ise pembe halka görünüyor.

Sizi Instagram'da takip etmeyenler Facebook'taki hikâyelerinizi de göremiyor.

En çarpıcı detaylardan biri ise kullanıcıların Facebook'ta bu hikâyeleri görmesi için Instagram'da sizi takip etmesi gerektiği... Yani aslında Instagram hesabınızı takip etmeyen Facebook kullanıcıları bu platformda paylaştığınız hikâyelere ulaşamıyor.

Şirket konuyla alakalı testlerine devam ederken sistemin tüm kullanıcılar için ne zaman aktif edileceği ise şimdilik belli değil.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >