Instagram, yeni 'Hikayeler' özelliğiyle geldi

Instagram Hikayeler.

Dünyanın 'yeniliğe' en adapte sosyal medya platformu olarak değerlendirilen Instagram, Hikayeler sistemine yepyeni bir özellik daha ekledi.

Kullanıcıların hikayeler içerisinde 'takipçiler' ile grup sohbeti yapmasına imkan sunan yenilik, birçok cihaz için kullanılabilir duruma geldi.

Instagram, yeni özelliğin platformdaki gerçek arkadaşlarıyla etkileşime giren insanlar için tasarlandığını açıkladı.

Yenilik konusunda tarihin en iddialı platformları arasında değerlendirilen Instagram, birçok farklı özelliği hızlı ve devinimli biçimde platforma adapte etmesiyle tanınıyor. Instagram, yönetici tarafında büyük önem atfettiği Hikayeler özelliği için de oldukça net ve spesifik çalışmalar yürütüyor. Instagram kullanıcılarının yoğun biçimde sürdürdüğü çalışmalar, Hikayeler özelliğini sürekli olarak diri tutmak konusunda faydalı olması için geliştiriliyor.

Instagram'ın Hikayeler özelliği tanıtmasıyla birlikte yayınlanan GZT inceleme videosu. (Telefon tutan el de Prodüksiyon ekibi yönetmenlerimizden Ömer Lütfü Gözsüz'e ait.)
Instagram'ın Hikayeler özelliği tanıtmasıyla birlikte yayınlanan GZT inceleme videosu. (Telefon tutan el de Prodüksiyon ekibi yönetmenlerimizden Ömer Lütfü Gözsüz'e ait.)

Instagram'ın en yeni hikayeler özelliğiyle, kullanıcılar takipçilerinden yeni bir grup sohbetine katılmalarını isteyebilecek ve daha sonra sohbete kimlerin katılacağını seçmek gibi bir hakka sahip olacak. Sohbet etiketi adı verilen yeni özellik, anketler, soru kutuları, bahsedenler, konumlar, hashtagler ve geri sayımlar da dahil olmak üzere Instagram hikayelere getirdiği birçok başka etiketi birleştiriyor. Sohbet etiketi nispeten basit ve Instagram, bir şey hakkında büyük bir grup sohbeti yapmak veya planlar yapmak isteyen insanlar için bir çözüm olarak konumlandırıyor.

Instagram'ın yeni Hikayeler özelliği, birçok kullanıcı için merak uyandırmayı başardı.
Instagram'ın yeni Hikayeler özelliği, birçok kullanıcı için merak uyandırmayı başardı.

Bu özellik, 'gerçek kişiler' için!

Bir kullanıcı hikayesine sohbet etiketi yerleştirdiğinde, arkadaşları sohbete erişmek istediğinde etikete dokunabiliyor. Bunun dışında orijinal hikaye daha sonra doğrudan mesajlarında gelen kutusunda gerçekleşecek olan yeni sohbete kimleri eklemek istediklerini seçebilir hale sürüklenecek. Kullanıcılar, bu sohbeti istedikleri zaman sonlandırabilme yetkisine de sahip. Instagram tarafından yapılan açıklamalarda, bu özelliğin birincil gerçek kullanıcılar için tasarlandığı ve marka ve içerik üreticilerden çok kullanıcılar için uygun olduğu ifade edildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >