Instagram'da Adnan Menderes etiketine sansür

Arşiv
Arşiv

Tarihe utanç belgesi olarak geçen 27 Mayıs 1960 ihtilalinin yıl dönümünde sosyal medya kullanıcıları çeşitli etiketlerle yıllar önceki darbeyi eleştirdi. İhtilalde idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes'i de anmak isteyen sosyal medya kullanıcıları Instagram'ın engeliyle karşılaştı. Platformda Adnan Menderes etiketiyle paylaşılan fotoğrafları görmek isteyenler "Topluluk standartlarına karşı olduğu için geçici olarak saklandı" ifadesiyle karşılaştı.

Sosyal medya platformu Instagram, Adnan Menderes etiketine getirdiği sansür nedeniyle gündemde. 27 Mayıs 1960 darbesinin yıl dönümünde Adnan Menderes'i anmak isteyen Instagram kullanıcıları birçok fotoğraf paylaştı. Ancak Adnan Menderes etiketiyle paylaşılan fotoğraflar Instagram'ın engeliyle karşılaştı.

Durumu fark eden kullanıcılar etiketin engellenmesine tepki gösterdi.

Instagram kullanıcıları Adnan Menderes etiketiyle paylaşılan fotoğrafları görmek istediklerinde bu uyarı ile karşılaştı
Instagram kullanıcıları Adnan Menderes etiketiyle paylaşılan fotoğrafları görmek istediklerinde bu uyarı ile karşılaştı

Sosyal medya platformları Filistin konusunda da taraflı davrandı

  • ABD merkezli video izleme platformu YouTube geçtiğimiz günlerde GZT'nin 'Öyle mi?' programının 'İsrail'in Gazze için en saçma açıklaması' adlı bölümünde otomatik alt yazı özelliğinde 'binlerce Filistinli' ifadesini 'binlerce terörist' olarak çevirmişti.
  • Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya ağları, Filistin'le ilgili paylaşımlarda bulunan hesapları takibe almış ve kapatmıştı.
  • Facebook ve Twitter onlarca basın mensubu ve aktivistin hesabını kapatmıştı. Instagram ise İsrail'in saldırılarıyla ilgili fotoğraf ve videoları silmişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >