Instagram'da hikâye paylaşamıyorum sorunu ve çözümü

Instagram
Instagram

Birçok kullanıcı gerek Android gerekse iPhone'larda Instagram hikâye paylaşımı yapamadığını belirtiyor. Peki ama kullanıcılar neden Instagram'da hikâye paylaşamıyor? İşte sorun ve çözümü...

Hem Android hem de iOS platformlarındaki kullanıcılar Instagram'da hikâye paylaşamadıklarını sık sık dile getiriyor. Uygulamadan hikâye kısmına geçildiğinde fotoğraf ya da video fark etmeksizin paylaşım yapmak isteyen kullanıcılar, 'paylaşıyor' ekranının sürekli olarak dönmesiyle karşılaşıyor. Peki ama bu sorunun çözümü nedir?

Instagram hikâyelerinde 'paylaşılıyor' bilgisi yer almasına rağmen herhangi bir işlem gerçekleşmediğine kullanıcıları bu tarz bir ekran karşılıyor.
Instagram hikâyelerinde 'paylaşılıyor' bilgisi yer almasına rağmen herhangi bir işlem gerçekleşmediğine kullanıcıları bu tarz bir ekran karşılıyor.

Instagram'da siyah ekran hatası

Instagram'da hikâye paylaşılmamasının birçok farklı sebebi olabiliyor. Dolayısıyla ilk etapta aşağıdaki kontrolleri gerçekleştirmekte yarar var.

  • 1- İnternet bağlantısı
    2- Saat ayarları
    3- Eski veriler
    4- Uygulama durdurma
    5- Yeniden yükleme

1- Aktif bir internet bağlantısı

Instagram'da hikâye paylaşmak isteyen kişilerin aktif bir internetağına dahil olması şart. Böylece hücresel ya da Wi-Fi ağından internete açılarak paylaşım gerçekleştirilebiliyor. Dolayısıyla ilk kontrol edilmesi gereken şey aktif bir internet bağlantısının olup olmadığı...

Doğru tarih ve saat büyük önem taşıyor. Haliyle otomatik saat seçeneğini aktif etmekte yarar var.
Doğru tarih ve saat büyük önem taşıyor. Haliyle otomatik saat seçeneğini aktif etmekte yarar var.

2- Doğru tarih ve saat

En önemli ayrıntılardan biri de doğru tarih ve saat bilgisi. Eğer telefon ya da tablette tarih ya da saat doğru değilse birçok farklı mobil uygulama tam anlamıyla çalışmıyor. Haliyle tarih ve saati kontrol etmekte yarar var. Gerek Android gerekse iOS platformlarında zaten otomatik saat ayarlama seçeneği mevcut, bunu kullanarak problem ortadan kaldırılabiliyor.

3- Eski verilerin silinmesi

Uygulamaların mobil cihazlarda bıraktığı birçok farklı veri var. Bunlar 'cache' olarak isimlendiriliyor ve arka planda tutulan bu veriler kullanıcılara büyük avantaj sağlıyor. Ancak bazı durumlarda bu verileri silip uygulamaları temize çekmek gerekebiliyor. Dolayısıyla eski verileri silmek de Instagram'da hikâye paylaşılması konusundaki yolu açıyor.

4- Uygulamayı tamamen durdurma

Instagram ya da benzer herhangi bir mobil uygulamayı tamamen durdurmak da bazen çözüm olabiliyor. Özellikle paylaşım yapılamaması gibi bir problemle karşılaşıldığında bu yöntemi denemekte yarar var.

5- Uygulamayı yeniden yükleme

Çözüme giden basit yollardan biri de uygulamayı cihazdan kaldırıp tekrardan kurmak. Böylece uygulama bazlı problemlerin bir kısmı ortadan kalkabiliyor.

Beta test sürecinden çıkmak gerekiyor.
Beta test sürecinden çıkmak gerekiyor.

Tabii bu 5 madde çözümün yeterli gelmediği durumlar da olabiliyor. İşte bu noktada ise ek çözümler devreye giriyor. Bunlardan en önemlisi ise beta test sürecinden çıkmak. Eğer yeni özelliklerden öncelikli yararlanmak ve beta süreci kapsamında hataları bildirmek istiyorsanız bu seçenek de size paylaşımların yolunu tıkıyor olabilir. Dolayısıyla Beta test süreci özelliğini pasif olarak ayarlamak gerekebiliyor.

Bunu kapatmak için Google Play'de 'Testten Ayrıl' düğmesine tıklamak yeterli. Ancak bu aşamadan sonra Instagram uygulamasını cihazdan kaldırmak da şart.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >