Instagram, video görüntülenme sayısını kaldırdı

Instagram video görüntülenme sayısını kaldırdı
Instagram video görüntülenme sayısını kaldırdı

Fotoğraf ve video paylaşma platformu Instagram'da her geçen gün farklı bir yenilik oluyor. Yapılan yeniliklerin kimisi kullanıcıların hoşuna giderken kimisi de hoşuna gitmiyor. Geçtiğimiz günlerde beğeni sayılarını kaldırılacağını duyuran Instagram bu sabah itibarıyla video görüntülenme sayılarını kaldırdı.'Instagram'da video görüntülenme kalktı mı?' 'Instagram'da video görüntülenme sayısı neden yok?' diye kullanıcılar sorgulatmaya başladı.

En çok kullanılan sosyal medya platformlarında başı çeken Instagram var olan özelliklerini tek tek kaldırıyor. Kullanıcıların bazıları bu durumdan memnun bazıları ise hiç memnun değil. Bu sabah Instagram'da gündeme bomba gibi düşen yenilik yapıldı. Videolardaki görüntülenme sayısı kaldırıldı. Kullanıcılar 'Instagram'da video görüntülenme kalktı mı?' 'Instagram'da Video görüntülenme sayısı neden yok?' 'Intagram'da video görüntülenme sayısı neden gözükmüyor?' diye merak etmeye başladı.

Daha öncede beğeni sayıları kaldırılmıştı

Instagram ilk olarak kimlerin hangi gönderiyi beğendiğini gösteren kısmını kaldırdı. Hemen ardından beğeni sayısı gösterme özelliği kaldırıldı. Instagram'da beğeni sayıları Türkiye'deki kullanıcıların bir kısmında kaldırılırken bir kısmında da gösterilmeye devam ediliyor.Kullanıcılar bu sabah da bir sürprize uyandı.
Instagram video görüntülenme sayılarını da kaldırdı.

Instagram'ın video görüntüleme sayıları ile ilgili geçmişte yaptığı açıklama

Bir video görüntülemesinin görünmesi biraz zaman alabilir. Video görüntülemeleri görünmüyorsa, bir süre sonra tekrar kontrol edin. Videonuz birden fazla fotoğraf ve videodan oluşan bir gönderinin parçasıysa, video görüntülemelerinin sayısını göremeyeceğinizi unutmayın.

Ayrıca, video görüntülemelerinin yalnızca Instagram uygulamasından görüntülemeleri gösterdiğini ve gömülü gönderiler veya tarayıcı gibi yerlerden görüntüleme sayısının dahil olmadığını aklınızda bulundurun. Hesabınız gizli olarak ayarlandıysa, videonuz belirli bir video görüntülemesi sayısına ulaşmadan video görüntülemesi sayısını göremeyebilirsiniz.

Video görüntülemesi sayıları yalnızca 19 Kasım 2015'ten sonra eklenen videolarda görünür.

Instagram nedir?

Instagram, 2010 yılının ekim ayında sadece IOS işlemcili cihazlar için ücretsiz kullanıma sunulan daha sonra 2012 yılında Android cihazlar için de kullanımasunulan, fotoğraf ve video paylaşımına yarayan bir uygulamadır. 2010 yılında piyasaya sürülmesiyle kullanıcılar arasında popülerlik kazanarak sıkça kullanılmaya başlandı. Bir yılda kullananların sayısı 10 milyonu buldu. 2017 yılında yapılan araştırmalara göre 700 milyona yakın kullanıcı Instagram kullanmaya başlamıştır.

Instagram ne işe yarar?

Instagram kullanıcılarına çeşitli efektler ile fotoğraf ve bir dakikalık video yükleme imkanı tanır. Paylaşılan görsele veya videoya isteğe bağlı konum paylaşabilirler.Paylaşımlarına eklediği hashtag (etiket) ile aynı etiket altında birleşen birçok gönderiye kendi gönderisini dahil edebilir, böylece hesabını birçok kişiye tanıtabilir.Keşfet sekmesinde birçok farklı kullancınınprofillerini görebilir, takip edilen konuları keşfet sayfasında sık sık rastlayabilirsiniz. Direct (DM) sayesinde kullanıcılarla iletişime geçebilirsiniz.Hikaye/Story kısmından 24 saat boyunca gözükecek fotoğraf veya video paylaşabilirsiniz.Instagram daha önce sadece Türkiye dışındaki hesaplara izin verdiği, daha sonra tüm kullanıcılarına sunduğu canlı yayın yapma imkanı da tanımaktadır. Canlı yayın yaparken dahil etmek istediğiniz arkadaşınızı da dahil ederek yayın yapabilmek mümkün.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >