Instagram’dan sonra YouTube da abone sayısı kısıtlamasınabaşladı!

Instagram’dan sonra YouTube’da abone sayısı kısıtlamasına başladı!
Instagram’dan sonra YouTube’da abone sayısı kısıtlamasına başladı!

• Geçtiğimiz ay Instagram’ın fotoğraf ve videoların beğeni sayılarını gizlemeye başlamasından sonra, YouTube’da benzer bir hamlede bulundu.

• YouTube yaptığı bu değişikliği kısaltılmış abone sayısı olarak adlandırdı.

Instagram’ın fotoğraf ve videoların beğeni sayılarını gizlemesinden sonra, YouTube’dan hamle gecikmedi. Instagram’daki gibi bir kısıtlama olmasa da, YouTube abone sayısı kısıtlaması resmen duyuruldu. YouTube’da abone sayısı 7,237,932 olarak gösterilen bir kanalın değişiklik sonucu abone sayısı 7.2 milyon olarak gözükecek.

Abone sayısı kısıtlaması hızla yayılıyor

YouTube, ilk olarak mayıs ayında duyurulan değişiklikliğin detaylarını, dün itibariyle açıkladı. Değişikliğin sebebini ise, özellikle yüksek abone sayısına sahip kanalların canlı olarak takip edilmesini gösterdi. YouTuber’ların herhangi bir olay veya videoda somut ya da soyut bulunmaları abone sayılarında ciddi yükseliş veya düşüşlere neden olabiliyor. Bu durumun ciddi bir strese sebebiyet verdiğini ve abone sayılarını kısaltarak bunu bir nebze önleyeceklerini belirtiyorlar.

Düzenlemeden önceki ve sonraki rakamlar
Düzenlemeden önceki ve sonraki rakamlar

Değişikliğin YouTube, Twitch, Instagram gibi platformlardaki hesapların takipçi sayılarını anlık olarak gösteren Social Blade gibi platformların YouTube Veri API Hizmeti için de geçerli. Yani, YouTube’un kısaltılmış abone sayılarına tam olarak geçiş yaptığı takdirde, Social Blade üzerinden canlı takip yapmak mümkün olmayacak. Fakat içerik oluşturucuları net takipçi sayısını YouTube Studio ve Analytics üzerinden açıkça görebilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >