Instagram'dan yakın arkadaşlar için yeni mesajlaşma uygulaması: Threads!

Instagram
Instagram

● Instagram, Snapchat'teki Yakın Arkadaşlar sistemini benzer şekilde Instagram ve yan platformlara getirmeye çalışıyor.

● Hikâyeler için geçtiğimiz dönemlerde bu özelliği aktif eden platform, şimdi de Threads isimli mesajlaşma uygulamasıyla kapsamı genişletmeye hazırlanıyor.

● Gelişmiş bir Direct uygulaması olacağı söylenen Threads'in mesajlaşma haricinde hız, canlı konum takibi ve batarya kapasitesi gibi verileri takip etmeyi de sağlayacağı öngörülüyor. Tüm ayrıntılar haberimizde!

Facebook, uzun süredir sahibi olduğu platformlar için ortak bir mesajlaşma uygulaması tasarlıyor. Facebook, Instagram ve WhatsApp'ı bir araya getireceği söylenen bu uygulamanın şu an hangi aşamada olduğu belli değil.

Ancak, bir süre önce fişi çekilen Direct uygulamasının daha kapsamlı versiyonu Threads ismiyle duyuruldu. Temelde aile, eş-dost ve yakın çevreyle mesajlaşmak için tasarlanan bu uygulama, aslında Snapchat'ten de çeşitli özellikleri (yine) kopyalıyor.

Yakın Arkadaşlar özelliğinin kapsamı genişliyor

The Verge'ün aktardığı bilgiler, bu uygulamanın aslında 'Yakın Arkadaşlar' için tasarlandığını daha net gösteriyor. Hem fotoğraf hem de videolarda filtreleme özelliklerinin de yer aldığı uygulama, Direct'e ek olarak farklı yenilikler de barındırıyor. Bunlardan biri ise takip sistemi.

Threads üzerinden hız, canlı konum ya da pil gücü gibi durumlar tek tuşla karşı tarafla paylaşılabiliyor. Aslında bu bilgilerin herkesle paylaşılması pek mümkün değil. Uygulamanın yalnızca yakın arkadaşlar arasındaki bir araç olmayı hedeflemesi de bu yüzden.

Uygulamanın şu an için ne zaman yayınlanacağı bilinmiyor. Ama testlerin devam ettiği söyleniyor.

Facebook aslında bu noktada yine Snapchat'in yaptığını yapmaya çalışıyor: Yakın Arkadaşlar. Her ne kadar konuyla alakalı çok fazla yorum yapmamış olsa da uygulamaya dair daha fazla ayrıntının bu sene içinde çıkması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >