Instagram'ın neden iPad uygulaması yok?

Instagram

iPad kullananların, "iPad'e Instagram indirilir mi?", "AppStore'da neden Instagram yok?", "iPad'e Instagram nasıl yüklenir?", "iPad'de Instagram neden tam ekran olmuyor?", "Instagram neden iPad'le uyumlu değil?" sorularına cevap sosyal medya devinin CEO'su Adam Mosseri'den geldi.

Instagram’ın CEO’su, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada Instagram’ın neden hala iPad için uygulama geliştirmediklerini açıkladı. CEO, bunun temel sebebini arz/talep ilişkisine bağladı.

Instagram’ın mobil uygulamasını kullanmak istediğiniz cihaz iPad'se bazı problemlerle karşılaşabilirsiniz çünkü bilindiği üzere platformun iPad'e özel bir uygulaması bulunmuyor.

iPad'e özel Instagram uygulaması olacak mı?

Webtekno'nun haberine göre Instagram'ın üst düzey yöneticisi Mosseri, Instagram’ın iPad’lere uzunca bir süre daha gelmeyeceğini ifade etti.

Mosseri'ye göre Instagram'ın sadece iPhone’larda olmasının temel nedeni, şirketin her maddi kaynaklarını verimli değerlendirmek istemesi.

Adam Mosseri, "Bir iPad uygulaması oluşturmayı bizler de elbette istiyoruz ancak yapmamız gereken daha önemli şeyler var" dedi ve tüm bu önemli işlerin içinde iPad için Instagram uygulaması yapmanın akıl karı bir iş olmadığını savundu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >