Intel'den AMD grafik işlemcili yeni dizüstü çipleri geliyor

Intel-AMD
Intel-AMD

Intel, işlemci pazarında en büyük rakibi olan AMD ile yeni dizüstü bilgisayar çipi için işbirliğine gidiyor. AMD Radeon GPU ile Intel Core işlemciyi bir araya getiren yeni çipler gelecek yıl piyasaya sürülecek.

İşlemci piyasasının iki büyük ismi Intel ve AMD, bugün endüstrinin ileri gelenlerini şaşırtan bir işbirliğiyle karşımıza çıktı. Aylar önce Fudzilla.com tarafından gündeme getirilen AMD GPU'lu Intel Core yongaset projesi resmen açıklandı. Intel, sekizinci nesil Core H serisi çiplerinde AMD Radeon grafik işlemci barındıracağını duyurdu.

Ultrabook veyahut ince dizüstü bilgisayar formlarında yüksek grafik performansı sunmak amacıyla geliştirilen yeni Core H yongası, Intel'e ait EMIB teknolojisini kullanarak normalde birbirlerinden ayrı olarak anakarta yerleştirilen CPU, GPU ve VRAM unsurlarını tek devrede bir araya getiriyor. Yüksek bellek bant genişliği ve paylaşımlı enerji iletim imkanlarına sahip bu silikon tasarımı, çok daha küçük bir alana yüksek performans ihtiyaçlarını karşılayacak çipler sığdırmayı mümkün kılıyor.

AMD'den Vega mimarili Radeon GPU satın aldığını duyuran Intel, bu grafik işlemciyi EMIB teknolojisinden istifade ederek HMB2 bellekle besleyecek. Sekizinci nesil Core H ailesinin bir parçası olacak bu çözümün satışına 2018 ilk çeyreğinde başlanacak. Neredeyse tüm büyük dizüstü üreticilerinin bu çipi kullanan bilgisayarlar satması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >