iOS 11'de büyük yenilik: Klasörleri özelleştirmek mümkün olacak!

iOS 11
iOS 11

Bu akşam duyurulacak olan iOS 11'e ilişkin detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak yeni mobil işletim sisteminin Files isimli özel uygulamayla kişiselleştirilebileceği bilgisi de sızdı.

Apple, bu akşam Türkiye saatiyle 20:00'de başlayacak olan WWDC17 etkinliği kapsamında yeni ürün ve teknolojileri hakkında çok önemli açıklamalarda bulunacak. Geliştiriciler Konferansı kapsamında bilhassa 10.5 inç'lik yeni iPad Pro, iOS 11, macOS 10.13 ve WatchOS / tvOS güncellemeleri hakkında detayların paylaşılması bekleniyor.

iOS 11'deki bu özel uygulama vasıtasıyla klasörleri özelleştirmek mümkün hale geliyor.
iOS 11'deki bu özel uygulama vasıtasıyla klasörleri özelleştirmek mümkün hale geliyor.

Tanıtım etkinliğinde önce iOS 11 ile ilgili detaylar da açığa çıkmış durumda. Bu kapsamda Steve Troughton-Smith isimli bir geliştirici, henüz yayında olmayan yeni mobil işletim sistemine özel olarak tasarlanan Files uygulamasının ayrıntılarını paylaştı.

Geliştirici bölümünde doğrudan Apple Inc. olarak görüntülenen yeni uygulama, kullanıcıların kişisel verilerini barındıracak özel bir klasörsistemi sunacak gibi görünüyor. Yani esasında Android kullanıcılarının yıllardır aşina olduğu özel klasörsistemi bu güncellemeyle artık iOS'a da gelmiş olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >