iOS 13.4 ile iPhone ve Apple Watch'lar 'araba anahtarına' dönüşüyor

iOS 13.4
iOS 13.4

Beta sürecindeki iOS 13.4 ile birlikte iPhone ve Apple Watch'lar, otomobilleri uzaktan açma kapatma ve çalıştırma gibi görevleri yerine getirebiliyor.

NFC teknolojisinden yararlanan bu sistem, otomobilleri telefon üzerinden kontrol etmeyi sağlıyor.

Mobil işletim sistemleri, güncellemelerle ek özellikler kazanmaya devam ediyor. Son olarak çıkan Android 10 ve iOS 13 bu anlamda önceki sürümlere göre belirgin farklar içeriyor.

Kimlik doğrulama gerektirmiyor.

iOS 13.4 ile birlikte otomobilleri kilitlemek, kilit açmak ya da çalıştırmak için iPhone ya da AppleWatch'lar kullanılabilecek. Bunun için NFC teknolojisinden yararlanacak olan Apple, Face ID kimlik doğrulama gerektirmiyor. Ek olarak, aile üyeleri için de benzer bir durum söz konusu.

iOS 13.4 sayesinde Apple Watch'lar otomobilleri açıp kapatma ya da çalıştırma işlemlerinde kullanılabiliyor.
iOS 13.4 sayesinde Apple Watch'lar otomobilleri açıp kapatma ya da çalıştırma işlemlerinde kullanılabiliyor.

Apple Watch ile otomobil çalıştırılabiliyor

Eşleştirme işlemi aslında Apple'ın Walletuygulamasıyla başlıyor. Ancak bir iPhone'u ilk kez otomobille bağladığınızda kurulumu tamamlamak için otomobilüreticinizin uygulamasına da ihtiyaç var. Cihazdaki NFC okuyucusu üzerine yerleştirildiğinde Wallet uygulamasında bir CarKey görünüyor. Daha sonra bu anahtar Apple Watch'a da ekleyebilirsiniz.

Telefonunuzu bir anahtar olarak kullanma yeteneği yeni bir konsept olmaktan uzak. Ancak aracın dijital bir anahtar uygulaması yoksa bu özelliğin gayet kullanışlı olduğu söylenebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >