iOS 14 güncellemesinin dağıtımı başladı

iOS 14
iOS 14

Apple, iOS 14'ü tüm kullanıcılara açmaya başladı. Kontrol etmek için Ayarlar / Yazılım Güncelleme arayüzünü kullanabilirsiniz.

iPhone SE ve iPhone 6s'ten iPhone 11'e kadar geniş bir yelpazede desteklenen güncelleme, beraberinde bir dizi yenilik getiriyor.

Apple, yaklaşık 3 ay önce duyurduğu iOS 14'ün final sürümünü kısa süre önce yayınladı. Tahmin edebileceğiniz üzere her güncellemede olduğu gibi bunda da bir dizi yenilik sunuluyor.

Apple, iOS 14 ile birlikte araç çubukları ve uygulama konusunda da bir dizi yenilik sunuyor.
Apple, iOS 14 ile birlikte araç çubukları ve uygulama konusunda da bir dizi yenilik sunuyor.

iOS 14 hangi cihazlarda destekleniyor?

Tabii cihaz uyumluluğunu da kontrol etmekte yarar var. En güncel sürüm şu anda iPhone SE'den başlayarak iPhone 11 Pro'ya kadar destek sunuyor. Bunların tamamını da listeleyelim:

    iPhone SE
    iPhone SE (ikinci nesil)
    iPhone 6s / iPhone 6s PLus
    iPhone 7 / iPhone 7 Plus
    iPhone 8 / iPhone 8 Plus
    iPhone X
    iPhone XR
    iPhone Xs / iPhone Xs Max
    iPhone 11 / iPhone 11 Pro / iPhone 11 Pro Max

iOS 14'teki yenilikler neler?

iOS 14'te gizlilik ve güvenlik konusunda da önemli ayrıntılara yer veriliyor.
iOS 14'te gizlilik ve güvenlik konusunda da önemli ayrıntılara yer veriliyor.

Güncellenen güvenlik ve gizliliközelliklerinin yanı sıra ana ekrandaki araç çubukları artık çok daha işlevsel özellikler sunuyor.

Her ne kadar şimdilik Türkçe desteği bulunmasa da Apple'ın çeviri uygulaması da iOS 14 ile birlikte gelen biri. Resim içinde resim, uygulama arşivi, ses tanıma özelliği de diğer detaylar arasında.

Ayrıca kullanıcıların bir önceki sürümde en çok sitem ettiği çağrı ekranı problemi de çözülüyor. Normal şartlarda navigasyon ya da diğer ekranlar açıkken arama geldiğinde doğrudan kullanıcı arayüzü tamamen kapanıyordu. Ancak yeni sürüm bu sorunu ortadan kaldırılıyor.

iOS 14 güncellemesi nasıl kontrol edilir?

iOS 14'ü kontrol etmek için klasik güncelleme arayüzünü kullanabilirsiniz. Yani bunun için iPhone'lardan Ayarlar / Genel / Yazılım Güncelleme kısmına erişip kontrol edebilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >