iOS 14, QR kodla Apple Pay üzerinden ödeme yapmayı sağlayabilir

iOS 14
iOS 14

Apple, iOS 14 ile birlikte ödeme sisteminde de birtakım yeniliklere gidiyor.

Yeni mobil işletim sistemiyle, QR kod sayesinde Apple Pay üzerinden ödeme yapılabilir.

Şu anda geliştirilme aşaması devam eden iOS 14'ün bu ayrıntılarının yakında netleşmesi bekleniyor.

Apple, geçen ay düzenlediği geliştiriciler konferansı (WWDC) kapsamında iOS 14'ü tanıttı. Koronavirüs nedeniyle internetüzerinden özel bir etkinlik düzenleyen şirket, mobil işletim sisteminin bu sürümüyle birlikte yepyeni özellikler sunuyor.

Özelleştirme konusunda büyük avantaj sağlıyor

Bunlar arasında en dikkat çekici olanı ise kişiselleştirme seçenekleri denilebilir. Apple, bugüne kadar hiç yanaşmadığı 'özelleştirme' konusunda iOS 14 ile birlikte büyük esneklik sağlıyor. Varsayılan uygulamaların değiştirilebiliyor olması bile bu anlamda büyük öneme sahip.

iOS 14, QR kod ile Apple Pay için ödeme desteği sağlayabilir.

Bu sayede ödemeler doğrudan QR kodlar vasıtasıyla yapılabilecek.
Bu sayede ödemeler doğrudan QR kodlar vasıtasıyla yapılabilecek.

Tanıtım sırasında iOS 14'teki birçok yeni özellik duyurulmuş olsa da aslında bazıları da henüz geliştirilme aşamasının başında olunduğundan dolayı es geçildi. Ancak yeni yeni ortaya çıkmaya başlayan ayrıntılar var. Son olarak, Apple Pay üzerinden ödeme için QR kod özelliğiyle alakalı detaylar netleşmeye başladı.

Son geliştirici test betasında ortaya çıkan yeni bilgiler, iOS 14'ün bu özelliği doğruluyor. Bu sistem kısaca yeni mobil işletim sistemiyle birlikte QR kodlarla Apple Pay'de ödeme yapmayı sağlıyor. Ayrıca yalnızca Apple ekosisteminin değil, üçüncü parti uygulamaların da bu sistemden yararlanabileceği özellikle belirtiliyor.

Şu anda geliştiricilerin üzerinde çalışmaya devam ettiği iOS 14, önümüzdeki süreçte daha farklı yeniliklerle de karşımıza çıkabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >