iPad Mini devri kapanıyor mu?

İpad Mini
İpad Mini

iPad’in küçük kardeşinin varlığı tehlikede. Apple, iPad Mini için güncelleme yapmayı ve yeni cihaz üretimini durdurmayı planlıyor.

iPad Mini, 2012 yılında, Apple tarafından piyasaya sürüldüğünde kompakt yapısı ve kullanışlılığı ile birçok insanın ilgisini çekmeyi başarmıştı. Satış rakamları Apple için olumlu bir seviyede başlasa da bu durum fazla uzun sürmedi. Apple yeni çıkardığı ürünlere eklediği özellikler ve bu özelliklerin iPad Mini tarafından karşılanamayacak olması nedeniyle iPad Mini için radikal bir karar almanın eşiğinde. Apple’a yakınlığı ile bilinen ünlü teknoloji devi GBR tarafından ulaşılan bilgilerde, iPad Mini için son bir toplantının yapılacağı ve sonrasında kararın netlik kazanacağı vurgulandı.

Apple’ın özellikle tablet piyasasındaki en büyük rakiplerinden biri olan Samsung’un çalışmalarını hızlandırmasının ardından atağa geçmesi bekleniyor. Bu atağın önemli sacayaklarından biri ise şüphesiz iPad Mini’nin geleceği. Apple’ın son çıkardığı ürünlerden biri olan iPhone 7 Plus ile iPad Mini arasında boyut noktasında oldukça az bir fark olması da bu kararın gerçeğe dönüşmesini hızlandıracak gibi duruyor. Siri ev hoparlörü, yenilenmiş Macbook ve iPad Pro ile çalışmalarını sürdürecek olan Apple’ın iPad Mini’den vazgeçmesi sürpriz olmayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >