iPhone 1980'lerde üretilmiş olsaydı nasıl görünürdü?

iPhone 1980
iPhone 1980

Günümüzde en çok satan akıllı telefonlardan biri olan iPhone, 1980'lerde üretilseydi nasıl görünürdü hiç merak ettiniz mi?

Apple, 1976'nın başında kurulmuş olmasına rağmen 80'li yıllarda mobil cihazlar konusunda herhangi bir çalışması yoktu. Zira o sıralarda Steve Jobs ve şirketin üst düzey yöneticileri büyük bir rekabet içindeydi. Zaten bilgisayar ve teknoloji dünyasında da her şey çok yeniydi ve mobil ürünler için zemin hiç uygun değildi. Son olarak Pierre Cerveau isimli tasarımcı, iPhone'un 80'lerde üretilse nasıl görüneceğini ortaya çıkaran çalışmalarını yayınladı.
Eski bilgisayar kasaları ve monitörlerde sıkça karşımıza çıkan krem rengi, 80'lerdeki iPhone'da da başrolde olurdu elbette. Fotoğraflarda en dikkat çekici detaylardan birisi elbette ön kısımda bulunan numara çevirme tekerleği. Bu tekerleğin numara çevirme dışındaki amacı ise menü ekranında dolaşmayı sağlamak.


Telefonun arka kısmında en tepede hoparlörler görülebiliyor. Ayrıca orta kısımda Apple'ın logosu ve altta ise telefon kapasitesi yer alıyor. Ayrıca bu açıdan dikkat çeken diğer bir ayrıntı ise telefonun 9 pinli şarj yuvası.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >