iPhone 8 için somut adım atıldı: Apple, Samsung'a 4.3 milyar dolarlık ekran sipariş etti

iphone 8
iphone 8

Apple'ın iPhone 8 yatırımları devam ediyor. Şirket son olarak Samsung Display'e 4.3 milyon dolarlık sipariş vererek OLED ekran üretmesini istedi.

Apple'ın uzunca bir süredir yeni nesil iPhone için hazırlık yaptığı biliniyor. Hatta geçtiğimiz dönemlerde konuyla ilgili birçok farklı gelişme yaşandı. Son ortaya çıkan bilgiler ise, Apple'ın iPhone 8 konusundaki hazırlıklarını doğrular nitelikte.
Apple, Samsung Display'den tam olarak 4.3 milyar dolarlık ekran talep ediyor. Bu da toplamda 160 milyon adetlik ekran siparişine tekabül ediyor. Bunların büyük bir bölümü (100 milyonu) halihazırda satışta olan LCD ekranlı iPhone'lar için isteniyor. Fakat, 60 milyon adetlik kısmı ise yeni nesil iPhone'larda kullanılacak. Elbette iki sipariş arasında ekranlarda çeşitli farklar da var; iPhone 8'de OLED ekrana yer verilecek.
iPhone 8 için kritik gelişme: İddialar doğruymuş
Yalnızca bir adet OLED ekranın Apple'a maliyeti 71 dolar. iPhone 7'deki ekran maliyeti 40 dolar seviyesindeydi. Yani aslına bakılırsa ekran kısmında ciddi bir maliyet farkı var. Elbette bu fark, diğer bazı bileşenlerde de devam edecek. Dolayısıyla en son olarak iPhone 8'in piyasaya çıkışı ABD'de 1000 doları bulacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >