iPhone 8'in ekran boyutu 5.15 inç civarında olabilir

iphone 8
iphone 8

Cupertinolu şirkete yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre iPhone 8'in ekran boyutu kenar çerçeveler ve kavisli yapı dikkate alınmadığında 5.15 inç seviyesinde olacak.

Apple'ın yeni nesil akıllı telefonuyla ilgili yeni söylemler ortaya çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz dönemlerde onuncu yıla özel üretilecek iPhone'un büyük bir OLED ekran, parmak izi okuyucu ve çift kamera gibi özel donanımlarla geleceği üzerinde duruluyor. Ayrıca artık parmak izinin doğrudan ekran üzerinde sunulacağı da tahminler arasında.
iPhone 8 için somut adım atıldı: Apple, Samsung'a 4.3 milyar dolarlık ekran sipariş etti
iPhone 8
Son olarak ortaya çıkan bilgilere göre iPhone 8'in ekranı 5.8 inç olacak. Ancak, kenarlardaki kavisli kısımlar hesaba katılmadığında telefonun görülebilir alanı 5.15 inç seviyesine gerileyecek. Ekran çözünürlüğünün ise 2800 x 1242 piksel civarında olması kuvvetle muhtemel. Bu yeni modelle birlikte ekran çerçevelerinin artık neredeyse görünmez olacağı tahmin ediliyor. Kenarlardaki ince çıtalar, kavisli ekran yapısıyla birlikte belli olmayacak.
iPhone 8 için kritik gelişme: İddialar doğruymuş
Hem OLED ekran hem de ekran üzerindeki parmak izi okuyucunun maliyeti ciddi anlamda artıracağı aşikar. Ayrıca, Apple A11 işlemcisiyle birlikte performansın bir üst noktaya çıkmasının da bir bedeli olacak elbette. Geçtiğimiz günlerde iPhone 8'in ABD'de 1000 dolar fiyatlandırmayla satışa sunulacağı tahmin edilmişti. Bu da aslında dolar kuru ve vergiler dahil ülkemizde taban modelin 4500 TL - 5000 TL seviyesinde raflarda olacağı anlamına geliyor.
Apple iPhone 8'in tahmini fiyatı belli oldu
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >