iPhone, iPad, Mac ve Apple Watch'ları çökerten yeni bir hata tespit edildi

iPhone
iPhone

İtalyan bayrağının yer aldığı küçük bir metin mesajı Sindhi karakter uyumsuzluğu nedeniyle Apple cihazlarını çökertiyor.

iPhone, iPad, Mac ve Apple Watch'ların çökmesine neden olan hatanın şimdilik bir çözümü yok.

iOS 13.4.5'in çıkmasıyla birlikte problemin ortadan kalkacağı söyleniyor.

Geçtiğimiz dönemlerde tek bir mesajla iPhone'ları kilitleyen ve çökmesine neden olan hatalarla karşılaştık. Şimdi benzer durum iPhone, iPad, Mac ve Apple Watch'lar için geçerli. Bir karakter hatası, az önce bahsettiğimiz cihazların tamamının çökmesine neden olabiliyor.

İtalyan bayrağı ve Sindhi karakterlerinin gösterildiği mesaja karşı şimdilik yapılabilecek herhangi bir şey yok. Öncelikle Telegram'da karşılaşılan ve daha sonrasında ise Twitter'da paylaşılan bu mesaj, daha önce de olduğu gibi karakter uyumsuzlukları nedeniyle sistemin çökmesine neden oluyor.

Yaklaşık 2 sene önce Telagu karakterlerindeki uyumsuzluk nedeniyle iPhone'lar çökmüştü. Şimdi de benzer durum Apple ekosistemindeki diğer cihazlar için de sorun oluşturuyor. Ama o dönemde hızlıca bir güncelleme yayınlayan Apple, iOS 11.2.6 ile sorunu ortadan kaldırmıştı.

İtalyan bayrağının yer aldığı bu mesaj iPhone, iPad, Mac ya da Apple Watch'lara geldiği anda sistemi çökertiyor.
İtalyan bayrağının yer aldığı bu mesaj iPhone, iPad, Mac ya da Apple Watch'lara geldiği anda sistemi çökertiyor.

Sindhi dilindeki karakterlerle İtalyan bayrağı emojisinin yer aldığı bu mesaj aslında iPhone, iPad, Mac ya da Apple Watch'lara geldiği anda sistemi çökertiyor. Şu anda tek çözüm güncelleme. iOS 13.4.5 güncellemesinin ikinci beta sürümünde problemin ortadan kalkabileceği söyleniyor. Ama güncelleme henüz yayınlanmış değil.

Kurtarmak mümkün mü?

Evet, bu mesaj sistemleri çökertiyor olsa da iPhone ve iPad'lerdeki DFU mod sayesinde geri yüklemeyle durumu toparlayabilmek mümkün. Device Firmware Update şeklinde de geçen bu sistem genellikle yazılımsal problemleri ortadan kaldırmak için kullanılıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >