iPhone kullanıcılarına giden "Evde Kal Türkiye" mesajıyla ilgili Vodafone Türkiye'den açıklama geldi

Vodafone
Vodafone

Apple'ın acil durum uyarı bildirimi Türkiye'de ilk kez bu sabah kullanıldı. Test bildirimi olarak gönderilen mesajda "Evde kal Türkiye" ibaresinin tam üç kez gönderilmesi, bazı kullanıcıları korkuttu. Bu acil durum bildirimi ile ilgili Vodafone Türkiye'den açıklama geldi. Konuya ilişkin açıklama yapan Vodafone, "Yaşanan aksaklık ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz, anlayışınız için teşekkür ederiz" dedi.

Türkiye'de de milyonlarca kullanıcı bulunan dünyaca ünlü teknoloji markası Apple'ın telefon modeli iPhone sabah saatlerinde garip bir şekilde peş peşe verdiği bildirimle dikkat çekti. Kullanıcılar telefonu ellerine aldıklarında Test Alert Notification kapsamında 'Evde kal Türkiye' uyarısıyla karşılaştı.

VODAFONE'dan 'Evde Kal Türkiye' uyarısı açıklaması

Kullanıcıların oldukça rahatsız olduğu olay sonrası, Vodafone Türkiye'den bir açıklama geldi. Twitter üzerinden paylaşılan açıklamada Vodafone,

24 Temmuz 2021 Cumartesi sabah saatlerinde bazı iPhone kullanıcılarının telefonlarına Acil Durum Uyarıları kapsamında "Evde Kal Türkiye" bildiriminin iletildiği tespit edilmiştir. Konu teknik ekiplerimiz tarafından araştırılmaktadır. Yaşanan aksaklık ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz.

ifadelerini kullandı.

iPhone acil durum bildirimi kimlere gitti?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >