iPhone ve iPad: Safari'de varsayılan arama motoru nasıl değiştirilir?

Safari
Safari

Apple tarafında hem iPhone hem de iPad'lerde basit bir işlem sayesinde varsayılan olarak gelen arama motorunu değiştirip farklı bir web tarayıcıyı tanımlayabilmek mümkün. Detaylar haberimizde:

iPhone ve iPad'lerde varsayılan arama motoru basit bir yöntemle değiştirilebiliyor. Evet; dünya genelinde en fazla Google tercih ediliyor ama farklı alternatiflere yönelmek isteyenler de yok değil. Haliyle Bing, Yahoo ya da DuckDuckGo gibi aramamotorlarını tanımlamak isteyenler de olabiliyor.

Google haricinde alternatif bir arama motoruna şans vermek isteyenler bu seçenekler üzerinden işlemi gerçekleştirebiliyor.
Google haricinde alternatif bir arama motoruna şans vermek isteyenler bu seçenekler üzerinden işlemi gerçekleştirebiliyor.

Safari'de varsayılan arama motoru nasıl değiştirilir?

İşlemi gerçekleştirmek için öncelikle Ayarlar üzerinden Safari kısmına erişmek gerekiyor. Daha sonrasında Arama Motoru kısmına gelin ve ardından varsayılan olarak tanımlamak istediğiniz arama motorunu belirleyin, hepsi bu kadar.

Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan biri ise Siri ile varsayılan aramalarda da seçilen arama motoruna yönlendirme yapılıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >