iPhone X kılıfları iPhone XS ile uyumlu mu?

iPhone X
iPhone X

iPhone X'in kılıfları iki hafta önce duyurulan iPhone XS'lerle uyumlu mu? Telefonların boyutlarının birebir aynı olması sebebiyle birçok kişi iPhone X'lardaki kılıfları iPhone XS'lara takabileceğini düşünüyor. Peki ama iPhone X kılıflarını iPhone XS ile kullanabilmek mümkün mü?

iPhone X ve iPhone XS tasarım açısından - neredeyse - tamamen aynı. Durum böyle olunca kullanıcıların en çok merak ettiklerinin başında aksesuaruyumluluğu geliyor. Geçen yıl sahneye çıkarılan iPhone X ve bu sene raflara çıkarılan iPhone XS tam olarak 143.6 x 70.9 x 7.7 mm boyutlara sahip. Bu rakamlar iPhone X kılıflarının aynı şekilde iPhone XS'te kullanılabileceği anlamına geliyor.

Yani aslına bakılırsa iPhone X için Apple tarafından üretilen kılıflar iPhone XS'larda kullanılabiliyor.
Yani aslına bakılırsa iPhone X için Apple tarafından üretilen kılıflar iPhone XS'larda kullanılabiliyor.

iPhone X kılıfları iPhone XS ile uyumlu mu?

Kısmen. iPhone XS üzerindeki kamera halkası iPhone X'ten biraz daha büyük. Bu durumun en önemli sebeplerinden biri ise elbette iPhone XS'te bulunan sensörün eskiye oranla %32 oranında daha geniş olması. Şöyle ki:

iPhone X kamerası:24.13 mm
iPhone XS kamerası: 25.50 mm

Kamera halkalarının büyüklüğü elbette kılıfların biraz problemli şekilde telefona oturmasını sağlıyor. Yani evet iPhone X kılıfları iPhone XS'lerde kullanılabiliyor. Ancak yeni telefondaki kamerasensörlerinin biraz daha büyük olması sebebiyle bu alana tam oturmuyor. Ama yine de kameraların kullanımını engellemediği için iPhone X kılıflarını iPhone XS'lara takabilmek mümkün.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >