iPhone'un ilk modelleri zengin ediyor

Apple, akıllı telefon piyasasına girdiği 2007 yılında ilk iPhone modellerini piyasaya sürmüştü. O zamanlar ilk iPhone'u alıp açılmamış kutusunda saklayanlar şimdi onları astronomik fiyatlara satabilirler.

Bundan tam 9 buçuk yıl önce, 9 ocak 2007 tarihinde Steve Jobs sahneye çıkıp ilk iPhone modelini tanıttığında, teknoloji dünyasında değişecek birçok şeyin ilk tohumları atılmıştı. 4 GB ve 8 GB olarak iki farklı tür halinde satışa sunulan ilk iPhone'lar 499 dolar ve 599 dolar satış fiyatlarına sahipti.

2017
yılında 10.yaşını kutlayacak iPhone'un ilk modelleri şu an bir servet değerinde desek yanlış olmaz. Çünkü o zamanlar telefonu alıp kutusundan çıkarmadan saklayan birçok insan, eBay üzerinden telefonlarını çok yüksek fiyatlara satabiliyor.

22 bin dolar
Koleksiyoncular için çok önemli bir konumda olan ilk orjinal iPhone modeli yıllar geçtikçe daha da değerleniyor. Şu anda satışa sunulan ilk iPhone modelleri 22 bin dolara bile alıcı buldu. Tabii ki bunlar kutusundan çıkarılmamış, jelatini dahi üstünden alınmamış durumda olanlar. Ancak kutusundan çıkarılmış ve kullanılmış olsa dahi çok yüksek fiyatlara satılabiliyorlar.




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >