İran Devrim Muhafızları Mossad'ın Erbil'deki karargahını vurdu

Arşiv
Arşiv

Devrim Muhafızları, İsrail'in Kuzey Irak'taki 'casusluk merkezlerine' balistik füzeler attığını ve Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurduğunu söyledi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu (IRGC), Kuzey Irak'ta İsrail'in 'casus karargahı' olduğunu iddia ettiği yere balistik füzeler fırlattı ve ayrıca Suriye'nin kuzeyinde IŞİD ile bağlantılı olduğu iddia edilen hedefleri vurdu.

Irak'ın yarı özerk Kürt bölgesinin başkenti Erbil'de salı günü erken saatlerde en az sekiz patlama duyuldu. Bölgesel güvenlik konseyine göre dört kişi öldü ve altı kişi yaralandı.

Devlet medyasına göre, IRGC, "Balistik füzeler, bölgedeki casusluk merkezlerini ve İran karşıtı terörist grupların toplantılarını yok etmek için kullanıldı" dedi.

Sivil kayıplara yol açtı

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Irak hükümeti, İran'ın Erbil'e yönelik 'saldırganlığını' kınadı ve yerleşim bölgelerinde sivil kayıplara yol açtı ve bunu ülkenin egemenliğinin ve halkının güvenliğinin ihlali olarak nitelendirdi.

Hükümet, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne şikayette bulunmak da dahil olmak üzere çeşitli eylemleri değerlendireceğini söyledi.

İran'ın IRNA haber ajansının bildirdiğine göre, Devrim Muhafızları, İsrail casus ajansı Mossad'ın Erbil'deki karargahını hedef aldığını iddia etti.

Casusluk karargahı imha edildi

"Siyonist rejimin son vahşetine yanıt olarak, Muhafızların ve Direniş Ekseni komutanlarının öldürülmesine neden olarak Irak'ın Kürdistan bölgesindeki ana Mossad casusluk karargahlarından biri balistik füzelerle imha edildi" denildi.

Açıklamada, "Milletimize, Muhafızların taarruz operasyonlarının şehitlerin kanının son damlalarının intikamını alana kadar devam edeceğine dair güvence veriyoruz" denildi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani, Erbil'e yapılan saldırıyı 'Kürt halkına karşı işlenmiş bir suç' olarak kınadı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >