İran hamlesini yaptı: 'ABD üslerine saldırı gerçekleştirildi'

İran, ABD üssüne saldırdı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kasım Süleymani'yi öldürmesi sonrası İran'dan beklenen adım geldi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin Irak'taki Erbil ve Ayn el-Esed Hava Üssü'nü onlarca balistik füzeyle vurduğunu resmen açıkladı.

Devrim Muhafızları, saldırıyı 'Süleymani'nin intikamını almak için gerçekleştirdik' açıklamasıyla duyurdu.

İran haber ajansları 'Saldırıda 80 ABD askerini öldürdük' dese de Trump, 'her şey iyi, kayıp ve hasar tespiti yapıyoruz' dedi.

Kasım Süleymani'nin öldürülmesi sonrası beklenen büyük çaplı İran-ABD gerginliğinin ilk adımı dün gece Irak'ta atıldı. İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'nü onlarca balistik füzeyle vurduğunu resmen duyurdu.

Devrim Muhafızları Ordusu, Irak'ın Anbar vilayetindeki ABD askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esed Hava Üssü'ne balistik füzelerle saldırı düzenledi. İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı da saldırıyla ilgili görüntüleri paylaştı.

Kasım Süleymani'nin öldürülmesi Ortadoğu'da fitili ateşledi.
Kasım Süleymani'nin öldürülmesi Ortadoğu'da fitili ateşledi.

Süreç, karşılıklı açıklamalarla devam etti

Saldırının ardından sabah saatlerinde haber üretimine başlayan İran haber ajansları, 'ABD'ye yönelik operasyonumuzda 80 Amerikan askerini öldürdük' dedi. İran Dini Lideri Hamaney'in yine sabah saatlerinde yaptığı açıklamada 'Bu en zayıf karşılığımızdı' ifadelerine yer verildi. Ruhani'nin danışmanı ise 'ABD karşılık verirse bu topyekün bir savaş anlamına gelir' şeklinde konuştu.

Donald Trump, detaylı bir açıklama yapacağını ifade etti.
Donald Trump, detaylı bir açıklama yapacağını ifade etti.

Donald Trump ise konuya ilişkin ilk açıklamasında 'her şeyin iyi olduğunu' belirtti.

  • Donald Trump: "Her şey iyi, Kayıp ve hasar tespiti devam ediyor, Dünyanın en güçlü ve donanımlı ordusuna sahibiz. Yarın konuya ilişkin açıklama yapacağım."


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >