İran'da Azerbaycan Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı

Saldırı bölgesinden bir fotoğraf
Saldırı bölgesinden bir fotoğraf

İran’da Azerbaycan büyükelçiliğine silahlı saldırı düzenlendi, bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti, iki kişi de yaralandı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı düzenlendiğine ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamada, "27 Ocak 2023 tarihinde Bakü saatiyle 08:30 sıralarında Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Tahran Büyükelçiliğine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırgan, kalaşnikof otomatik silahıyla koruma müdürü öldürdü. Büyükelçiliğin iki güvenlik görevlisi de saldırıyı engellerken yaralandı. Durumları iyi. Halihazırda hain saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor. Olayın detayları hakkında kamuoyuna ek bilgi verilecektir. Allah şehidimize rahmet eylesin!" ifadeleri yer aldı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Azerbaycanlı mevkidaşını aradı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Jeyhun Bayramov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan hain saldırıyı en güçlü şekilde kınadığını, Türkiye'nin Can Azerbaycan’ın her daim yanında olduğunu vurguladı.

Bakan Çavuşoğlu, hayatını kaybeden Büyükelçilik görevlisi için başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Rusya'dan açıklama

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zaharova da saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Azerbaycan büyükelçiliğine düzenlenen ve bir güvenlik görevlisinin öldüğü saldırının şokunu yaşıyoruz. Azerbaycanlı meslektaşlarımıza başsağlığı ve desteklerimizi sunuyoruz" denildi.

Saldırgan yakalandı

Saldırganın yakalandığını aktaran Tahran Polis Komutanı Rahimi, "Saldırgan 2 küçük çocukla binaya giriyor. İlk belirlemelere göre saldırıyı şahsi ve ailevi sorunlar nedeniyle düzenlediği belirlendi." ifadelerini kullandı.

Rahimi, saldırganın kimliği hakkında ise bilgi vermedi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >