İran'dan ABD'ye peş peşe tehdit mesajları: Acı bir intikam bekliyor

İran lideri Ali Hamaney
İran lideri Ali Hamaney

Irak'ın başkenti Bağdat'ta ABD saldırısı sonrası Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ve İran destekli Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı el-Mühendis'in öldürülmesinin ardından İran'dan peş peşe tehdit mesajları geldi. İran lideri Ali Hamaney, "Suçluları acı bir intikam bekliyor" dedi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, ABD'nin Bağdat Havaalanı'nda araçlarına düzenlediği füze saldırısında öldürüldü. İran'ın ikinci adamı olarak gösterilen Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü haberlerinin ardından İran'dan peş peşe açıklamalar gelmeye başladı.

Hamaney: Suçluları acı bir intikam bekliyor

İran lideri Ali Hamaney, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Bağdat'ta ABD saldırısında öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamasında Süleymani'nin yakınlarına ve İran ulusuna baş sağlığı dileyen Hamaney, "Onun gidişiyle onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor" dedi.

Hamaney, ülkede üç gün ulusal yas ilan ettiğini açıkladı.

Ruhani: ABD'ye karşı direnişimi daha dirençli hale getirdi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani General Süleymani'nin öldürülmesine ilişkin, "Süleymani'nin öldürülmesi ABD'ye karşı direnişimi daha dirençli hale getirdi" ifadelerini kullandı.

Zarif: Çok tehlikeli ve aptalca

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Twitter hesabından açıklama yaptı. İranlı generale yönelik suikasti 'çok tehlikeli ve aptalca' olarak yorumlayan Zarif, "ABD, haydutça maceracılığının tüm sonuçlarından sorumlu olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

  • Kasım Süleymani'nin DEAŞ, El Kaide ve Nusra gibi bölgedeki terör örgütleri ile mücadelenin en etkin güçlerinden olduğunu ifade eden Zarif, ABD'nin eylemini 'uluslararası terörizm' şeklinde nitelendirdi.

Hatemi: Ezici bir intikam alınacak

İran Savunma Bakanı Emir Hatemi
İran Savunma Bakanı Emir Hatemi

İran Savunma Bakanı Emir Hatemi'den intikam açıklaması geldi. Hatemi, "Tahran, Süleymani'nin öldürülmesinden ezici bir intikam alacak" ifadelerini kullandı.

İran'ın resmi ajansı IRNA'ya göre, Hatemi yaptığı yazılı açıklamada, "Bu vahşi cinayet büyük şeytan Amerika'nın bölge ve Irak'ta terör destekçisi olduğunun açık delilidir. Saldırının karşılığı sert bir şekilde verilecek ve haksız yere dökülen kanın intikamı bu işe girişenlerden alınacaktır." ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >