İran'dan Trump iddiası: Savaşa götürecek yalanlar söyleniyor

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump ile ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya attı.

İran ile ABD arasında bir süredir gerilim ortamı hakimdi. İran'dan gelen yeni bir açıklamayala ipler daha da gerildi. İran Dışişleri Bakanı Zarif, Trump'a 'savaşa sürükleyecek yalanlar söylendiğini' iddia etti.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif Amerikan CBS televizyonuna konuştu. Dışişleri Bakanı Zarif Suudi Arabistan'a ait iki petrol tesisine yönelik saldırıların arkasında İran'ın olmadığını söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif -AA
İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif -AA

İran Dışişleri Bakanı Zarif, ABD Başkanı Donald Trump'a'savaşa sürükleyecek yalanlar söylendiğini' iddia etti.

ABD ile konuşmaya açık olduklarını söyleyen Zarif, ''Kalıcı bir anlaşmayı görüşmemiz gerek" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump -REUTERS
ABD Başkanı Donald Trump -REUTERS

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'e ABD ve İran arasında savaşın kaçınılabilir olup olmadığı da soruldu.

Zarif, ''Savaştan kaçınabilir miyiz emin değilim ama savaşı başlatan biz olmayacağız ve ilk başlatan kimse bitiren de o olmayacak'' dedi.

Ne olmuştu?

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Umman Körfezi'ne kıyısı olan Hürmüzgan eyaletine bağlı Kuhmubarek kenti sahilinde 'İran hava sahasını ihlal eden' ABD Hava Kuvvetlerine ait 'RQ-4 Global Hawk' tipi İHA'yı füzeyle vurmuştu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ise Hürmüz Boğazı üzerindeki ABD Hava Kuvvetlerine ait insansız hava aracının uluslararası hava sahasında uçarken düşürüldüğünü savunmuştu.

Bunun üzerine, Beyaz Saray'da İran'a askeri misilleme içeren ve Trump'ın başkanlığını yaptığı acil durum toplantısı düzenlenmiş fakat Trump, son anda söz konusu misillemeden çok fazla insanın öleceği gerekçesiyle vazgeçmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >