İranlı iş insanından Emir Sarıgül hakkında suç duyurusu: “250 milyon lira dolandırıldım” iddiası

İranlı işadamından Emir Sarıgül'e suç duyurusu
İranlı işadamından Emir Sarıgül'e suç duyurusu

Eski Şişli Belediye Başkanı ve CHP milletvekili Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül hakkında ciddi bir suçlama gündeme geldi. İranlı iş insanı Hüseyin Azari, Sarıgül hakkında “nitelikli dolandırıcılık” iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Sabah’ın haberine göre suç duyurusu dilekçesinde yer alan iddia şöyle: Emir Sarıgül babasının siyasi kimliğini kullanarak İstanbul’un çeşitli bölgelerinde ve Erzincan’da “hayali projeler” üzerinden toplam yaklaşık 250 milyon liralık dolandırıcılık yaptı.

“Cumhurbaşkanlığı onaylı proje” vaadiyle milyonlar topladı iddiası

Ayrıca Sarıgül’ün Göktürk ve Beykoz’da bulunan bazı arsaları “Cumhurbaşkanlığı onaylı projeler” olarak tanıtarak yatırımcı Azari’yi ikna ettiği öne sürüldü.

Belediye başkanlarının ismini kullanarak güven kazandı

Nişantaşı’ndaki bir diğer projede ise Sarıgül’ün, Beşiktaş Belediyesi ve Şişli eski Belediye Başkanı Muammer Keskin’in adını kullanarak siyasi güven ortamı yarattığı iddia edildi. Bu yöntemle İranlı yatırımcıya projeye ortak olma teklifinde bulunduğu belirtildi.

Madencilik şirketi üzerinden 2.5 milyon dolarlık işlem

Dilekçede ayrıca Sarıgül’ün, Erzincan merkezli “24 Ayar Madencilik Enerji Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.” isimli şirket üzerinden 2.5 milyon dolarlık hisse devriyle dolandırıcılık yaptığı da ileri sürüldü. Ancak şirketin ruhsat süresinin dolmuş olduğu ve fiilen faaliyet göstermediği iddia edildi.

Ortaköy’deki taşınmaz için tapu davası açıldı

Azari’ye satılan 3.35 milyon dolarlık Ortaköy taşınmazıyla ilgili de dikkat çekici bir detay yer aldı. Satış sonrası Sarıgül ailesine ait şirketin taşınmaz için tapu iptal davası açtığı, bunun da “organize bir hile planının parçası” olduğu savunuldu.

Sabah’ın ulaştığı bilgilere göre, suç duyurusunun ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmayı başlattığı öğrenildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / SABAH