İranlı yönetmenlerden sinemaseverlere 'Türk filmi' çağrısı

Muhammed Alimuradi ve Rıza Fethi
Muhammed Alimuradi ve Rıza Fethi

Uluslararası İpekyolu Film Festivali'nde ödül alan İranlı yönetmenler Muhammed Alimuradi ve Rıza Fethi GZT'ye röportaj verdi. Yönetmen Muhammed Alimuradi ve Rıza Fethi iki ayrı dalda ödül sahibi oldu. İki yönetmen, sinemaseverler için mutlaka izlenmesi gereken İran'da yayınlanan en iyi 5 Türk filmini önerdi.

İÇİNDEKİLER

Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin organize ettiği 'Uluslararası İpekyolu Film Festivali' ödülleri verildi. Atlas 1948 Sineması'nda düzenlenen törende kısa film, belgesel ve animasyon kategorilerinde ödüller sahiplerini buldu. Festivalde iki ayrı ödül alan Muhammed Alimuradi ve Rıza Fethi GZT takipçileri için önemli filmler önerdi.

İki ayrı dalda İran rüzgarı esti

Yönetmen Alimuradi ve Fethi, İran'dan festivale katıldı. 'My Name' adlı filmiyle 'En İyi Belgesel' ödülünün sahibi Muhammed Alimuradi oldu.

Rıza Fethi ise 'Zamharir' adlı kısa filmiyle 'En İyi Senaryo' ödülünü kazandı.

İran'da Türkçe filmler ilgi görüyor

Son zamanlarda İran'da Türkçe çekilen filmlere ilginin arttığını belirten Alimuradi ve Fethi, film çalışmalarının devam edeceğini belirtti. İki yönetmen de İran'daki izleyicilerin İran'da çekilen Türkçe filmlerin Türkiye'de de gösterilmesini istediklerini belirtti.

GZT için İran filmleri önerdiler

Ödüllü yönetmen Alimuradi ve Fethi GZT kullanıcıları için İran'da çekilen Türkçe filmlerden önerilerde bulundu. Önerilerde Asger Yusefinejad'ın filmi 'Ev', Ark Kardeşlerin filmi 'Deri', İsmail Monsef'in filmi 'Kömür', Rıza Cemali'nin filmi 'Hocalar Ölmez' ve Niki Kerimi'nin filmi 'Atabay' yer aldı.

"Beni işiten herkes bu filmleri izlesin isterdim"

İranlı yönetmen Alimuradi GZT için önerdiği İran yapımı Türkçe filmler için, herkesin izlemesi gerektiğini belirtti. "Beni işiten herkes bu filmleri izlesin isterdim" diyerek takipçilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >