Irkçılar Selanik Belediye Başkanı Butaris'e saldırdı

Selanik Belediye Başkanı Butaris'e aşırı sağcı bir grup saldırdı.
Selanik Belediye Başkanı Butaris'e aşırı sağcı bir grup saldırdı.

Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris, sözde “Pontus Soykırımını Anma Günü” etkinliğinde bir grup ırkçının saldırısına uğradı. Milliyetçilik karşıtı görüşleriyle ve Türk-Yunan yakınlaşmasına desteğiyle bilinen Butaris’e yönelik saldırı siyasetçiler tarafından kınandı.

Yunanistan’da Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris, Birinci Dünya Savaşı’nda Türkler tarafından öldürülen Yunanlılar için düzenlenen sözde “Pontus Soykırımını Anma Günü” etkinliğinde bir grup aşırı sağcının saldırısına uğradı.

Butaris’in etkinliğe katılmasına tepki gösteren 10 ırkçı, 75 yaşındaki belediye başkanının başına ve bacaklarına tekme attı. Yaralanan Butaris, geceyi hastanede geçirdi. Butaris’e yönelik saldırı siyasetçiler tarafından kınandı.

Selanik Belediye Başkan Yardımcısı Kalipso Gula, gönderdeki bayrak indirilirken bir grubun, töreni terk etmesini isteyen Butaris’e şişe fırlattığını söyledi. Gula’ya göre bu kişiler, yere düşen Boutaris’i tekmeledi. Butaris de Greek Reporter adlı Yunan haber sitesine, saldırıyı anlatırken “Kâbus gibiydi. Her yerime vuruyorlardı” dedi.

İşte o dehşet dolu kareler

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >