İş bulmak için arkanızdaki dayılardan çok daha etkili bir adres: Sosyal medya

Değişen zaman ve ilerleyen teknolojinin etkisiyle internet ve sosyal medya hayatın baş köşesine çoktan yerleşmiş durumda.

Sosyal medya artık çıkış amacı dışında yemek yapmak, alışverişe çıkmak, tatile gitmek, iş bulmak, eş bulmak, trafik durumuna bakmak, eğlenmek, öğrenmek ve dahası birçok konuda bilgi almak adına kullanılıyor. Son zamanlarda özellikle iş bulmak adına sıkça kullanılan sosyal medya, iş arayanlara çok sayıda imkan sunuyor. Sosyal medya sayesinde idealleri kolayca belirleme, bu yolda iş adamlarına ve yine konu hakkında söz sahibi olanlara ulaşma imkanı doğuyor.
Önemli olan doğru iletişim

	Sosyal medya kullanımında önemli olan, doğru adresleri takip edip doğru kişilerle iletişim kurmak. Bunun dışında milyonlarca takipçinizin bulunması, hiçbir şey ifade etmez.
Önemli olan doğru iletişim Sosyal medya kullanımında önemli olan, doğru adresleri takip edip doğru kişilerle iletişim kurmak. Bunun dışında milyonlarca takipçinizin bulunması, hiçbir şey ifade etmez.
İhtiyaç duymasanız da insanlarla bağlantı kurun!
İnsanlardan korkmak, sizi hem asosyal hem başarısız yapacaktır. Bu yüzden başkalarıyla iletişim kurmak için onlara ihtiyaç duymayı beklemenize gerek yok.
İhtiyaç duymasanız da insanlarla bağlantı kurun! İnsanlardan korkmak, sizi hem asosyal hem başarısız yapacaktır. Bu yüzden başkalarıyla iletişim kurmak için onlara ihtiyaç duymayı beklemenize gerek yok.
Bağlantılar bağlantı doğurur

	Sosyal medyada bağlantı kurduğunuz kişiler sayesinde, farklı hesaplarla da bağlantı kurma fırsatı yakalayabilirsiniz. Bu fırsatları iyi değerlendirin.
Bağlantılar bağlantı doğurur Sosyal medyada bağlantı kurduğunuz kişiler sayesinde, farklı hesaplarla da bağlantı kurma fırsatı yakalayabilirsiniz. Bu fırsatları iyi değerlendirin.
Sanal dünyada her şey kalıcıdır!

	Dijital çağda yapılan her şey sanal mecrada kalıcı olduğundan paylaşımlarınıza, yorumlarınıza ve hatta iletişim kurduğunuz kişilere dahi dikkat etmeniz gerekiyor. Paylaşımlarınızı size yararı ya da zararı bakımından tartmadan yayınlamayın.
Sanal dünyada her şey kalıcıdır! Dijital çağda yapılan her şey sanal mecrada kalıcı olduğundan paylaşımlarınıza, yorumlarınıza ve hatta iletişim kurduğunuz kişilere dahi dikkat etmeniz gerekiyor. Paylaşımlarınızı size yararı ya da zararı bakımından tartmadan yayınlamayın.
Mecralara özel paylaşımlar hazırlayın

	Paylaşım konusunda oldukça titiz davranmalısınız. Aynı zamanda paylaşım yapılan mecra, paylaşımı yapılacak konuyla da oldukça ilgilidir. Facebook için hazırlanan bir paylaşımı, Linkedin'de paylaşmak oldukça amatör bir davranıştır.
Mecralara özel paylaşımlar hazırlayın Paylaşım konusunda oldukça titiz davranmalısınız. Aynı zamanda paylaşım yapılan mecra, paylaşımı yapılacak konuyla da oldukça ilgilidir. Facebook için hazırlanan bir paylaşımı, Linkedin'de paylaşmak oldukça amatör bir davranıştır.
Diğerlerinden sizi ayıran bir nokta olmalı!
Türkiye'de, hatta dünyada milyonlarca işsiz insan var. Bu insanların arasından sıyrılmak, iş görüşmelerine davet edilip dikkat çekmek için farklılaşmanız gerekiyor.
Diğerlerinden sizi ayıran bir nokta olmalı! Türkiye'de, hatta dünyada milyonlarca işsiz insan var. Bu insanların arasından sıyrılmak, iş görüşmelerine davet edilip dikkat çekmek için farklılaşmanız gerekiyor.
Kurye gibi görünerek istediği yere CV bırakan bir yaratıcı zeka
Yemek siparişi getirdim yalanıyla lider reklam ajanslarına iş görüşmesine giden Litvanyalı adam, bu stratejiyle çok sayıda iş imkanı elde ettiğini söylüyor. Yemek kutusuna kendi CV'sini yerleştiren adam,  böylelikle işe girmek istediği yerdeki yöneticilerin dikkatini çekmeyi de başarıyor.
Kurye gibi görünerek istediği yere CV bırakan bir yaratıcı zeka Yemek siparişi getirdim yalanıyla lider reklam ajanslarına iş görüşmesine giden Litvanyalı adam, bu stratejiyle çok sayıda iş imkanı elde ettiğini söylüyor. Yemek kutusuna kendi CV'sini yerleştiren adam, böylelikle işe girmek istediği yerdeki yöneticilerin dikkatini çekmeyi de başarıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >