İş dünyasında bu hafta neler oldu?

Bu hafta şirket dünyasında neler oldu? Hangi firmalar anlaşma imzaladı? Hangileri satın alındı? Tüm gelişmeleri 5 dakikada kısaca gözden geçirelim…

- THY firması VIP hizmetlerinde kullanılmakta olan 3 adet uçağını sattığını açıkladı.

- Emlak GYO, Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ne ait arsalar üzerinden yapılacak olan projeler sonucu elde edilecek gelirin %80'i Galatasaray'a %20'si Emlak Konut'a ait olacak şekilde paylaşım yapılacağını açıkladı.

- VakıfBank, Avrupa Yatırım Bankası tarafından KOBİ ve orta büyüklükteki işletmelere kullandırılmak üzere tahsis edilen 300 Milyon Euro tutarındaki kredinin 100 Milyon Euro'luk ilk dilimi için Hazine Müsteşarlığı'yla Garanti Protokolü imzaladığını açıkladı.

- Aselsan, Katar Sahil Güvenlik Komutanlığı ihtiyacına yönelik Uzaktan Komutalı Silah Sistemi tedariği için Ares Tersanesi ile 20 Milyon Euro sözleşme imzaladığı bildirildi. Söz konusu teslimatlar için işin 2018 yılında bitirilmesi planlanıyor.





- Vestel Beyaz, çamaşır ve kurutma makinesi fabrikası için yatırım çalışmalarına başladığını belirtti. Yatırımın 2018 Haziran ayında tamamlanması planlanıyor. Yapılacak olan üretimin Manisa'da satın almış oldukları arsa üzerinde, yıllık 1.5 milyon adet üretim kapasitesine sahip olacak şekilde olması öngörülüyor.

- Pegasus son dönemdeki atılımları ile yurt içi satışlarda %30, yurt dışı satışlarda %60 pazar payına sahip olarak, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından yapılan araştırmada, Türkiye'deki hizmet sektörü kuruluşları arasında 2. en fazla ihracat yapan şirket seçildi. Pegasus, aynı zamanda kendi sektöründe de 2. büyük kurum oldu.

- Türk Telekom, şirketi ve bağlı ortaklık yatırımlarının finansmanı aracılığıyla Raiffeisen (Avusturya) ve Unicredit (İtalya) bankaları arasında 120 Milyon dolarlık 9 yıl vadeli kredi anlaşması imzaladığını açıkladı.







- Garanti Bankası'nda üst yönetim değişikliğe gitti. Genel Müdür Fuat Erbil, üst yönetimde gerçekleşen değişiklerle ilgili bir dizi açıklamada bulundu. “Sevgili Garantililer" olarak yazdığı yazıda kısaca durumu şöyle özetleyelim “17 yılı aşkın süredir, farklı Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonlarında çok önemli hizmet ve katkılarda bulunan Nafiz Karadere aramızdan ayrılıyor. Kendisi KOBİ iş kolumuzun kurulması ve gelişmesinde ve topluma değer katan bir çok projede önemli başarılara imza attı. Sevgili Nafiz Karadere'ye sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor, yeni yaşamında gönlünden geçen her şeyin gerçekleşmesi dileğiyle kendisini uğurluyoruz. Kendisine ne kadar minnettar olsak, ne kadar teşekkür etsek azdır. O bize bu sabah hakkınızı helal edin dedi, ben de bu vesile ile her birimiz adına “helal olsun" diyorum." Diğer ayrılan yönetici içinse “Sevgili Onur Genç... 2011 yılında aramıza katılan ve Bireysel Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı ve Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürlüğü görevlerini başarıyla sürdüren Onur Genç, BBVA Grubu'nun ABD'de faaliyet gösteren bankası BBVA Compass Genel Müdürü olarak atandı. Dünya Global Banka Gruplarının çok önemli bir oyuncusu olan BBVA Grubunun en büyük dört bankasından birinin daha bir Türk yöneticiye, bir Garantiliye emanet edilmesi hepimiz için çok önemli bir gurur, büyük bir mutluluk. Sevgili Onur… Bankamızdaki başarılarını BBVA Compass'te de arttırarak devam ettireceğine inanıyor, bizler hepimiz sana yeni görevinde başarılar diliyoruz." Açıklamasında bulundu.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından bu haftaki iş dünyası haberlerine noktayı koyuyoruz.

Yeni gelişmelerle tekrardan görüşmek dileğiyle. Mutlu hafta sonları
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >