İş dünyasından Meclis'e 5 vekil

Arşiv
Arşiv

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri tamamlandı. Kesin olmayan sonuçlara göre, milletvekilliği seçimlerinde AK Parti 292, CHP 147, HDP 66, İYİ Parti 46 ve MHP 49 ile Meclis'e girdi. İlk kez 600 vekilin seçildiği TBMM'de, iş dünyasından 5 temsilci de mecliste yer aldı.

Türkiye seçimini yaptı, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanlığı seçimini Recep Tayyip Erdoğan kazanırken, AK Parti 292, CHP 147, HDP 66, İYİ Parti 46 ve MHP 49 ile Meclis'e girdi. İlk kez 600 vekilin seçildiği TBMM'de, iş dünyasından da 5 temsilci mecliste yer aldı.

İş dünyasından 5 isim Meclis'te

  • Diyarbakır Ticaret Odası eski Başkanı Ebubekir Bal, Eskişehir Ticaret Borsası eski Başkanı Harun Karacan, EÜAŞ eski Genel Müdürü Murat Şatıroğlu ve TPAO eski Genel Müdürü Sait Kıratoğlu AK Parti listelerinden, iş adamı Çetin Osman Budak yeniden CHP listesinden Meclis'e girdi.

En genç vekil üniversite öğrencisi: Rümeysa Kadak

Meclis’in en genç vekili ise üniversite öğrencisi Rümeysa Kadak oldu. Kadak, İstanbul’dan AK Parti milletvekili seçildi. Eski futbolcu Alpay Özalan, İzmir’den AK Parti milletvekili olurken, ünlü sporcu Kenan Sofuoğlu AK Parti’den Sakarya Milletvekili oldu. Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar Elazığ’dan, TESK Başkanı Bendevi Palandöken’in oğlu Barış Palandöken AK Parti’den Malatya milletvekili, Bülent Arınç’ın oğlu Mücahit Arınç AK Parti’den İstanbul milletvekili seçildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >