İş yerinde gürültüden rahatsız olmaya son: Helmfon

Helmfon.
Helmfon.

Hochu Rayu isimli, Ukrayna merkezli olarak faaliyet gösteren teknoloji şirketi, ofis gürültüsünden uzaklaşmak isteyen çalışanlar için özel bir ürün tasarladı. Ses geçirmeyen bu başlık ilgiyle karşılandı.

Ofiste çalışırken, özellikle de konsantrasyon gerekliliğinin fazla olduğu anlarda iş arkadaşlarınızın ses dozajını aşan konuşmaları, çalan telefonlar yahut duyuru sesleri ciddi problemler yaratabiliyor. Hochu Rayu, sessizliğin kusursuz biçimde sağlanması için görüntüyü önemsemeyen kullanıcılar için bir başlıkla bu dertten kurtulmanın yolunu bulmuş durumda!

Helmfon, büyük boyutlarından dolayı kullanıcılar tarafından görsel anlamda çok yeterli görünmese de ofis gürültüsünü sıfıra indirgemesiyle göz dolduruyor. Akıllı telefonunuzu koyabilmeniz için bir bölme de kullanan cihaz, ayrıca bir kulaklık ve mikrofona da sahip. Ürünü kullanırken iş arkadaşlarınızla Skype üzerinden konuşmaya devam edebilmeniz ise gayet makul ve yararlı bir özellik. Şu an prototip olarak tasarlanan Helmfon, çok yakında oldukça popüler bir ürüne dönüşecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >