IŞİD'e katılmak isteyen Rus kızı: Suriye'de başka talibim de vardı

AFP | Vasily Maximov
AFP | Vasily Maximov

19 yaşındaki Rusya vatandaşı Varvara Karaulova, IŞİD'e katılmak amacıyla Suriye'ye geçmeye çalışırken Türkiye'de yakalandı. Çıkarıldığı mahkemede aşk hikayesini anlatan Karaulova, gerçeği ortaya çıkardı.

TASS haber ajansının aktardığına göre, Moskova Devlet Üniversitesi'nde öğrenim gördüğü sırada IŞİD'e katılmak için Suriye'ye geçmeye çalışan Varvara Karaulova, Moskova Bölge Mahkemesi'nde yaptığı açıklamada, Suriye'de görüştüğü başka taliplerinin de olduğunu ifade etti.

Karaulova mahkemede 2012 yılından bu yana kendisini Vlad olarak tanıtan Ayrat Samatov isimli kişiyle görüştüğünü ve onun için Müslüman olduğunu söyledi. 2014 yılında da Samatov'un Suriye'ye gitmesinin ardından yazışmayı bıraktıklarını belirten Karaulova, Mart 2015'te Skype üzerinden yine Suriye'de olan Nadir isimli bir kişiyle evlendiğini ifade etti.


Karaulova "Bir kadın bana bir şeyler yazıp Ayrat'ı sordu, Vlad'ı kastettiğini anladım, bu yüzden de çok üzgün hissediyordum. Çok acı çekiyordum, yazan kadının onun sevgilisi veya karısı olduğunu, beni aldattığını düşündüm. Bu yüzden de Nadir ile evlenmeye karar verdim" dedi.

"Para ve bilet gönderdiler"
Genç kız, daha sonra da kadının kendisine Suriye'de evlenebilme imkânının olduğunu, Suriye'ye gitmesini teklif ettiğini belirtti: "Kabul edip sınırı geçmek için Türkiye'ye gitme kararı aldım. Bana para ve bilet gönderdiler. Bense Suriye'ye gidip Samatov'u bulacağımı düşünüyordum."

Rusya'da yargılanarak suçlu bulunan Karaulova'nın dosyası hakkında bir kaynak, “Mahkeme Karaulova'nın ruh sağlığıyla ilgili belgeleri inceledi, belgelerde genç kıza Haziran 2015'te şizotipal kişilik bozukluğu teşhisi konulduğu ifade ediliyor" dedi.

(Kaynak: Sputnik - Fotoğraf: AFP)

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >