İŞKUR kadınlara 25 bin TL veriyor: İlk kez uygulanacak olan uygulamada şartlar belli oldu

Arşiv
Arşiv

İŞKUR, kadın istihdamını artırmaya yönelik önemli bir adım atıyor. Bursa'da başlayacak olan ilk uygulama ile kadın çalışanlara destek sağlayacak olan İŞKUR, imalat sektöründeki işyerlerine büyük bir teşvik sunacak. Bu yeni uygulama ile kadın çalışanlara aylık 25 bin liraya kadar destek verilecek.

İŞKUR 'Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP)' uygulamasına pilot iller arasında yer alan Bursa'da başladı.

Kadınların istihdamında pozitif ayrımcılığı teşvik etmeyi hedefleyen bu adım, iş dünyasında önemli bir dönüşüme işaret ediyor. İmalat sektöründeki işyerleri, kadın istihdamını artırmak için teşvik edilecek ve bu doğrultuda İŞKUR tarafından ciddi destekler sunulacak.

3 ay süre ile verilecek

Program kapsamında 18-35 yaş arasındaki kadın çalışana iş imkânı sağlayan imalat sektöründeki işyerlerine, istihdam ettiği kadın çalışan için aylık 25 bin liraya kadar destek sağlanacak. Söz konusu destek 3 ay boyunca devam edecek.

Şartlar belli oldu

Destekten yararlanacak işyerinin sağlaması gereken şartlar belli oldu. Buna göre imalat sektöründe, en az 2 sigortalı çalışanı olması gerekiyor. KİPAP'dan yararlanan işyerlerinin destek ödemesi yapılan sürenin en az 2 katı kadar süreyle kadın çalışanı istihdam etmeyi taahhüt etmesi şartı aranıyor.

İşyerleri, çalıştırdıkları sigortalı sayısının yüzde 10’una kadar katılımcı talep ediliyor. Ayrıca, proje çerçevesinde çalışan kadın işçiye 0-66 ay aralığında çocuk sahibi olması halinde aylık 3 bin lira çocuk bakım desteği verilecek.

Başvuru nasıl yapılıyor?

Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesine başvuru şartlarını sağlayan işverenler, İŞKUR e-şube üzerinden başvuruda bulunarak uygulamaya dahil olabilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >