İspanya'da 18 ay çalışıp 15 yıl maaş alan memur

İspanya'da 18 ay çalışıp 15 yıl maaş alan memur
İspanya'da 18 ay çalışıp 15 yıl maaş alan memur

İspanya'da yaşanan olayda bir memurun, 15 yılda sadece 18 aya işe giderek, yasalara uygun bir şekilde 15 yıl boyunca maaş alması ülke gündemine oturdu.

İspanya'nın Alicante kentinde yaşayan adamın hikayesi yok artık dedirtecek cinsten. İsmi belirtilmeyen memur, 18 ay çalışarak 15 yıl boyunca maaş almasının kanunlara uygun olmasına rağmen hakkında soruşturma başlatıldı.

İspanya'da bir memurun, 15 yıllık meslek hayatının sadece 18 ayında çalıştığı, geriye kalan süreyi izinli ve raporlu geçirip maaş aldığı ortaya çıktı.

El Pais gazetesinin haberine göre, İspanya'nın güneydoğusundaki Alicante kentinde, bir psikiyatri hastanesinde asistan olarak gören yapan memur, 2001-2016 yılları arasında izin günlerinin hemen ardından rapor alıp bunu sürekli tekrarladı.

Memur bu süre zarfında, 7 kez bir yıllık, 3 kez de 1,5 yıllık olmak üzere toplamda 4 bin 553 gün rapor aldı. Raporlar dışında yasal izinlerini de kullanan memur, toplamda 18 ay çalışmış oldu.

Disiplin soruşturması başlatıldı

Kent yetkililerinden Alejandro Moral, yaptığı açıklamada, etik bulunmamasına rağmen memurun yaptığının yasal olduğunu vurgulayarak, hukuk içinde hareket ederek memur hakkında disiplin soruşturması başlattıklarını kaydetti.

Tartışma konusu olan memur ise Ulusal Sosyal Güvenlik Kurumunun kendisini raporunun bitmesinin ardından işe dönmesi gerektiği konusunda bilgilendirmediğini ispatlayıp aleyhinde açılan davaları kazandı.

Çalışmadan maaş almış

Kişisel bilgilerin korunması kanunu çerçevesinde açıklamak zorunda olmadığı hastalığının işini yapmasını engellediğini söyleyen memurun bin 500 avroluk maaşını almayı sürdürdüğü öğrenildi.

Hakkındaki inceleme devam eden memurun, resmen izinli olmadığı ancak haftada sadece 30 dakika hastalarla ilgilendiği ifade edildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >