İspanya'da ilginç olay: COVID-19 aşısı tüpünden sivrisinek çıktı

COVID-19 aşısı tüpünden sivrisinek çıktı
COVID-19 aşısı tüpünden sivrisinek çıktı

İspanya'da hayrete düşüren aşı olayı yaşandı. Malaga aşı merkezinde, COVID-19 aşı tüpünde sivrisinek olduğu tahmin edilen bir cisme rastlandı. İspanya Sağlık Bakanlığı COVID-19 aşılarının bulunduğu mühürlü tüplerin içinde "yabancı cisim" bulunmasının ardından 764 bin 900 Moderna aşısının geri toplatıldığını belirtti. Norveçli yetkililer, COVID-19 aşı üretimi sırasında tüplerin içine giren küçük bir böcek ya da sivrisinek olduğunu kaydetti.

İspanya'da aşının içinden sinek çıktı, 765 bine yakın Moderna aşısı geri toplandı. Sur in English internet sitesinin haberine göre, İspanya Sağlık Bakanlığı COVID-19 aşılarının bulunduğu mühürlü tüplerin içinde "yabancı cisim" bulunmasının ardından 764 bin 900 Modernaaşısının geri toplatıldığını doğruladı.

"4 ülkeye gönderilen aşı dozları kimseye yapılmadı"

Sağlık Ürünleri ve İlaçlar İspanyol Ajansı (AEMPS), Portekiz, Polonya, İsveç ve Norveç'e gönderilen aşı dozlarının kimseye yapılmadığını açıkladı. AEMPS, sadece bir aşı tüpünün içinde yabancı cisme rastlandığını, binlerce aşı dozunun geri çekilmesinin bir önlem olduğunun altını çizdi.

"Aşı tüplerinin içine küçük böcek ya da sivrisinek girdi"

Norveçli yetkililer, İspanya'nın yabancı cisim olarak tanımladığı maddenin, aşı üretimi sırasında tüplerin içine giren küçük bir böcek ya da sivrisinek olduğunu kaydetti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >