İspanya'da koronavirüsün etkileri artıyor: Bürokratlar karantinada, ölü sayısı artıyor

Eşitlik Bakanı Irene Montero
Eşitlik Bakanı Irene Montero

İspanya'da koronavirüs salgını siyaseti etkilemeye devam ediyor. Son olarak Eşitlik Bakanı Irene Montero koronavirüs testinin pozitif çıkması sonucu karantinaya alındı.

İspanya'da Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Eşitlik BakanıIrene Montero'ya yapılan Kovid-19 testinin pozitif çıktığı ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Açıklamada, Montero ile birlikte yaşayan Başbakan Yardımcısı Pablo Iglesias'ın da tedbir amaçlı karantinada olduğu ifade edildi.

İspanya'da koalisyon ortağı aşırı sol Podemos Partisinin lideri Iglesias ile birlikte olduğu Bakan Irene Montero'un üç çocuğu bulunuyor.

Bu arada BaşbakanPedro Sanchez'in Kovid-19 salgını dolayısıyla basın toplantılarını telematik sistem yoluyla yaparak, gazetecilerin sorularını dijital ortamda yanıtlayacağı duyuruldu.

Öte yandan eski İspanya Meclis Başkanı ve bir dönem Sağlık ve Bayındırlık Bakanlığı yapan Ana Pastor'da da koronavirüs tespit edildiği açıklandı. Pastor'un evinde karantinada bulunduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

İspanya'da aşırı sağ görüşlü Vox Partisinin Genel Sekreteri Javier Ortega Smith'de de koronavirüs çıkmıştı.

  • İspanyol Meclisi, koronavirüs vakalarından dolayı bir hafta süreyle çalışmalarına ara verme kararı almıştı.
  • İspanya'da koronavirüs kaynaklı ölü sayısı 56'ya çıkarken yarısı başkent Madrid'de olmak üzere 2 bin 200'den fazla vaka bulunuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >