İspanya'dan aşı kararı: Reddedenler kayıt altına alınacak

Arşiv
Arşiv

İspanya Sağlık Bakanı, COVID-19 aşısı olmayı reddedenlerin kaydını tutacaklarını ve bunu diğer AB üyesi ülkelerle paylaşacaklarını söyledi.

AB üyesi ülkeler bir yandan koronavirüsün yeni ve daha bulaşıcı mutasyonuyla mücadele ederken bir yandan da aşılama programlarına birer birer başlıyor. Salgının sert yaşandığı İspanya, COVID-19 aşılarıyla ilgili kritik bir karara imza attı ve aşı yaptırmayı reddedenleri kayıt altına almaya yolunu seçti.

Bakan Salvador Illa, listenin kamuya ya da işverenlerin erişimine açık olmayacağını kaydederken, "Virüsü yenmenin yolu hepimizin aşılanması, ne kadar çok olursa, o kadar iyi" dedi.

"Avrupalı ortaklarımızla paylaşacağız"

İspanya salgından en kötü etkilenen Avrupa ülkelerinden biri. Ülkede şu anda AB üyesi ülkeler tarafından geçen hafta onaylanan Pfizer-BioNTech aşısı yapılıyor.

La Sexta televizyonunda konuşan Sağlık Bakanı, aşının zorunlu olmayacağını vurguladı.

Bakan Illa "Aşı önerilen ama bunu reddeden insanların kaydını tutacağız ve Avrupalı ortaklarımızla paylaşacağız. Kamuya açık bir belge olmayacak ve verilerin korunmasına büyük bir saygı gösterilerek oluşturulacak" dedi.

Illa ayrıca "Tedavi önerilen ve bunu herhangi bir nedenle reddeden insanların kaydı tutulacak. Sistemde bir hata olmadığı bu kişiye aşı olma fırsatı verildiği kaydedilecek" diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >