İsrail Gazze'ye saldırdı: 4 şehit

İsrail'in Gazze saldırısı
İsrail'in Gazze saldırısı

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararından sonra ikisi işgalci İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırısında olmak üzere toplam 4 Filistinli şehit oldu. Hamas'ın çağrısıyla 3. intifadanın başladığı duyuruldu.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında ikisi İzzeddin el-Kassam Tugayları mensubu olmak üzere dört Filistinli şehit oldu.

Hamas'ın çağrısıyla 3. intifadanın başladığı duyuruldu.


4 Filistinli şehit oldu

                                    
                                    İsrail askerlerinin dün ABD'nin Kudüs kararını protesto etmek için Gazze sınırında düzenlenen gösterilere müdahalesi sırasında öldürülen Mahmud el-Mısri ve Mahir Ataallah ile İsrail savaş uçaklarının bu sabah düzenlediği hava saldırılarında yaşamını yitiren Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları mensubu Abdullah el-Atl ve Muhammed es-Safedi yüzlerce kişinin katıldığı cenaze törenlerinin ardından toprağa verildi.
4 Filistinli şehit oldu İsrail askerlerinin dün ABD'nin Kudüs kararını protesto etmek için Gazze sınırında düzenlenen gösterilere müdahalesi sırasında öldürülen Mahmud el-Mısri ve Mahir Ataallah ile İsrail savaş uçaklarının bu sabah düzenlediği hava saldırılarında yaşamını yitiren Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları mensubu Abdullah el-Atl ve Muhammed es-Safedi yüzlerce kişinin katıldığı cenaze törenlerinin ardından toprağa verildi.
İsrail'den saldırı açıklaması

                                    
                                    
                                    İsrail ordusundan yapılan açıklamada da "Orduya ait bir savaş uçağı Gazze Şeridi'nde Hamas'a ait bir eğitim kampını ve cephaneyi vurdu." ifadesine yer verildi.
Açıklamada, saldırıların gün içerisinde Gazze'den İsrail'in güneyine düzenlenen iki roket saldırısına karşılık olduğu ileri sürüldü.Söz konusu roketlerden birinin füze savunma sistemi tarafından havada imha edildiği, diğerinin ise düştüğü yere dair arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Gazze'deki güvenlik kaynakları ise İsrail savaş uçaklarının Gazze'de Hamas'a ait 3 farklı noktaya hava saldırısı düzenlediğini ifade etti.
Kaynaklar, saldırılarda Gazze'nin Kuzeyindeki Eş-Şeyh Zayid bölgesinde 1, Gazze'nin batısında da 2 yerin hedef alındığını belirtti.
İsrail'den saldırı açıklaması İsrail ordusundan yapılan açıklamada da "Orduya ait bir savaş uçağı Gazze Şeridi'nde Hamas'a ait bir eğitim kampını ve cephaneyi vurdu." ifadesine yer verildi. Açıklamada, saldırıların gün içerisinde Gazze'den İsrail'in güneyine düzenlenen iki roket saldırısına karşılık olduğu ileri sürüldü.Söz konusu roketlerden birinin füze savunma sistemi tarafından havada imha edildiği, diğerinin ise düştüğü yere dair arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Gazze'deki güvenlik kaynakları ise İsrail savaş uçaklarının Gazze'de Hamas'a ait 3 farklı noktaya hava saldırısı düzenlediğini ifade etti. Kaynaklar, saldırılarda Gazze'nin Kuzeyindeki Eş-Şeyh Zayid bölgesinde 1, Gazze'nin batısında da 2 yerin hedef alındığını belirtti.
Gazze'den İsrail'e roket atıldığı iddiası

                                    
                                    
                                    Abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e roket atıldığı iddia edildi.
İsrail'in Yediot Ahronot gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde, İsrail'in güneyinde Necef Çölü yakınındaki Sderot'a düşen roketin, Gazze Şeridi'nden fırlatıldığı belirtildi. Haberde, bu olay nedeniyle iki İsrail vatandaşının panik yaşadığı kaydedildi.
Roket saldırısını Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplardan üstlenen olmadı.
Gazze'den İsrail'e roket atıldığı iddiası Abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e roket atıldığı iddia edildi. İsrail'in Yediot Ahronot gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde, İsrail'in güneyinde Necef Çölü yakınındaki Sderot'a düşen roketin, Gazze Şeridi'nden fırlatıldığı belirtildi. Haberde, bu olay nedeniyle iki İsrail vatandaşının panik yaşadığı kaydedildi. Roket saldırısını Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplardan üstlenen olmadı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >