İsrail güne siren sesleriyle uyandı: IDF'den açıklama geldi

İsrail'in Kızıldeniz liman kenti Eilat güne siren sesleri ile uyandı
İsrail'in Kızıldeniz liman kenti Eilat güne siren sesleri ile uyandı

İsrail'in Kızıldeniz liman kenti Eilat güne siren sesleri ile uyandı. Bölgenin Husi füzesi ile hedef alındığı açıklandı. IDF'den konu ile ilgili ilk açıklama geldi.

İsrail'in Kızıldeniz liman kenti Eilat güne siren sesleri ile uyandı. Husiler, Eilat'a çok sayıda balistik füze ve insansız hava aracı ateşledi.

IDF'den (İsrail Savunma Gücü) konu ile ilgili yapılan açıklamada uzun menzilli Arrow hava savunma sisteminin, Yemen'de fırlatılan, Kızıldeniz üzerinden İsrail'e doğru giden bir füzeyi önlediğini bilgisine yer verdi.

Bu sabahki Arrow müdahalesi, bir balistik füzeye yönelik altıncı müdahaleydi ve bunların tamamı Gazze'deki savaşın ortasında meydana geldi. Husilerin son aylarda fırlattığı seyir füzeleri ve insansız hava araçları, İsrail savaş uçakları tarafından etkisiz hale getirildi.

Hizbullah Çarşamba günü İsrail'e 13 saldırı düzenledi

Lübnanlı grup, çok sayıda İsrail üssünü hedef aldığını ve İsrail'in Metula ve Matzuva kasabalarına roket ateşlediğini söyledi.

Hizbullah, askeri operasyonlarını duyuran açıklamalarında genellikle Gazze'deki Filistinlileri desteklediklerini belirtiyor ancak grup, Çarşamba günkü bazı saldırılarının İsrail'in Güney Lübnan'daki sivil evlerini bombalamasına da yanıt olduğunu söyledi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah yakın zamanda yaptığı bir konuşmada İsrail'in Lübnanlı sivilleri öldürmesinin bedelini 'kanla' ödeyeceğini ilan etmişti.

İsrailli bakandan tehdit: Ramazan'da Refah'a gireriz

Gantz, rehine konusunda anlaşma sağlanamaması halinde İsrail ordusunun Ramazan'da Refah'a gireceğini söyledi. Gantz, çarşamba gecesi gazetecilere verdiği demeçte, "Rehine anlaşması olmazsa Ramazan boyunca operasyon yapacağız" dedi, ancak bir anlaşmaya varılabileceğine dair ilk işaretlerin olduğunu söyledi.

Uydu görüntüleri Refah sınır kapısında bekleyen yüzlerce kamyonu gösteriyor

BM insani yardım kuruluşunun (OCHA) son verilerine göre Çarşamba günü Gazze'ye hayati önem taşıyan insani yardım taşıyan yalnızca dört kamyon girdi.

OCHA verilerine göre, yardım taşıyan kamyonlar 9 ile 15 Şubat arasında her gün ortalama 47 kamyonun Gazze'ye girdiğini gösteriyor; bu sayı, önceki hafta günde 133 kamyonla karşılaştırıldığında ciddi bir düşüş.

İsrail gece boyunca saldırı düzenledi

Refah ve Gazze'nin diğer bölgelerinde gece boyunca İsrail saldırıları bildirildi.

Hamas'la bağlantılı Filistinli medya kuruluşları, İsrail'in, en güneydeki Refah şehri de dahil olmak üzere Gazze Şeridi'ne gece boyunca saldırı düzenlediğini bildirdi.

ABD ordusu Husi füzelerini imha etti

ABD ordusu Husi füzelerini ve insansız hava aracını imha ettiğini açıkladı.

ABD ordusu yaptığı açıklamada, Yemen'in Husi kontrolündeki bölgelerinden gelen yedi gemisavar füzeyi, bir füze fırlatıcıyı ve bir insansız hava aracını imha ettiğini söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >