İsrail İHH’nın Gazze’deki aşevine saldırdı

Aşevi, kullanılamaz hala geldi.
Aşevi, kullanılamaz hala geldi.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Gazze’deki Mavi Marmara Şehitleri Aşevi, İsrail tarafından düzenlenen saldırıda kullanılamaz hale geldi. İHH Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emre Kaya, aşevine düzenlenen saldırıda bir can kaybının olmadığını duyurdu.

Gazze’de günlük 3 bin kişiye sıcak yemek çıkarma kapasitesine sahip İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Mavi Marmara Şehitleri Aşevi, İsrail tarafından düzenlenen saldırı sonucu kullanılamaz hale geldi.

Günlük 200 kişiye yemek ulaştırılıyor

İHH, saldırının ardından Gazze içerisinde çeşitli noktalarda yeni mutfaklar kurarak bölge halkına sıcak yemek desteğine devam ettiğini açıkladı. Enkazdan kurtarılan malzemelerle bölge halkına sıcak yemek ulaştıran ekipler, okul ve hastanelerde günlük 200 kişiye yemek ulaştırıyor.

Kaya, aşevinin daha önce de İsrail saldırısında zarar gördüğü bilgisini vererek, ‘‘Geçtiğimiz hafta işgalci İsrail’in saldırısı sonucu aşevimizin bir kısmı zarar görmüştü. Son saldırıda ise maalesef tamamen kullanılamaz hale geldi. Lakin bu durum Gazze halkının yanında olmaya devam etmemize engel olamayacak. Aşevinden kurtarabildiğimiz malzemelerle Gazze içerisindeki çeşitli hastane ve okullarda yeni yemek istasyonları kurduk. Bu istasyonlar aracılığıyla sıcak yemek desteğimiz kesintisiz devam ediyor” dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >